Με αφορμή την δολοφονική επίθεση εναντίον του Λ. Παπαδήμου…


Είναι σκόπιμο να αποσαφηνίσουμε τα εξής:...

Η κοινωνία δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένη, και φυσικά δεν έχει κανένα απολύτως συμφέρον να συμπαρατάσσεται και να επιχαίρει, με τις πρακτικές των σκοτεινών κέντρων και των αμφιλεγόμενων αυτόκλητων «τιμωρών».


Τα κίνητρα των «τιμωρών», ουδέποτε στην ιστορία ταυτίστηκαν με το δίκιο των κοινωνικών αγώνων, αντίθετα αυτό που συμβαίνει κατά κανόνα, είναι να χρησιμοποιούνται ως βολικό άλλοθι από τους πάντες, προκειμένου να μετουσιώνονται σε πρόσθετα αστυνομοκρατικά και άλλα μέτρα εναντίον της μαχόμενης κοινωνίας.

Οι πολιτικοί πρωταγωνιστές οι οποίοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με επιλογές, με πολιτικές και με πρακτικές όπως αυτές στις οποίες ενεπλάκη ο ίδιος ο Λ. Παπαδήμος ως δοτός πρωθυπουργός, θα πρέπει να παραπέμπονται για αξιολόγηση στο φυσικό τους δικαστή, και με μοναδικό κριτήριο το βιασμένο Σύνταγμα της χώρας. 

Ωστόσο, φυσικοί δικαστές προφανώς και δε λογίζονται ούτε οι αυτόκλητοι «τιμωροί» ούτε τα κάθε λογής σκοτεινά κέντρα που μοιραία εμπλέκονται σε ανάλογα σχέδια και σε επίσης σκοτεινές και αμφιλεγόμενων προθέσεων πρακτικές.

Είναι φανερό τέλος πως η δολοφονική - τρομοκρατική δράση, δε συνιστά με κανέναν τρόπο κανενός είδους δικαίωση του πάνδημου αιτήματος για απόδοση των πραγματικών ευθυνών στους πρωταγωνιστές της σκοτεινής πολιτικής περιόδου την οποία διάγει ο τόπος.

Αντιθέτως αυτό το οποίο επιτυγχάνουν, είναι να χρησιμοποιούνται αυτές οι πρακτικές ως πλυντήριο των πραγματικών ευθυνών και να συμβάλουν στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας, μετατοπίζοντας το κέντρο της προσοχής της στα φτηνά αναλώσιμα, διατηρώντας έτσι στο απυρόβλητο το σκληρό πυρήνα των πολιτικών επιλογών που υπηρέτησαν, και το σημαντικότερο…

Αυτό που καταφέρνουν είναι να αναγορεύουν συμμοριακά συγκροτημένες ομάδες του παρακράτους, σε ρυθμιστές της πολιτικής ζωής, και εν τέλει σε καταλύτες ικανούς να αιτιολογήσουν περαιτέρω πολιτική εκτροπή, με πρώτο θύμα τα εναπομείναντα δημοκρατικά δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.

Κατά τα λοιπά, μέσα από τις δόλιες πρακτικές των "τιμωρών", μια επιπρόσθετη παράπλευρη απώλεια για την ίδια τη Δημοκρατία, είναι να αναγορεύονται οι βιαστές της νομιμότητας σε συμπαθή θύματα της τρομοκρατίας, και να "μεταπηδούν" οι πρωταγωνιστές της πολιτικής και συνταγματικής εκτροπής, στο πάνθεον των "συμβόλων" μιας ιδιότυπης "πανεθνικής" συσπείρωσης, για λογαριασμό της νομιμότητας και της Δημοκρατίας.


Συγχαρητήρια ανδρείκελα του σκότους... Κάνατε υπέροχη δουλειά... Αλλά για ποιόν??? 

Περάστε λοιπόν τώρα από το ταμείο...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.