Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό στο Λουξεμβούργο

 

Πραγματοποιήθηκε στις 4.5.17 στο Λουξεμβούργο, εκδήλωση που οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης για την Ελλάδα, με κεντρικό ομιλητή τον επικεφαλής των Διεθνών Σχέσεων του ΕΠΑΜ Πρέσβη ε.τ. Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της Επιτροπής ΑλληλεγγύηςMichel Decker. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρεσβης Jean Feyder, που παρουσίασε στο ακροατήριο τον κ. Χρυσανθόπουλο ο οποίος στην ομιλία του προέβη σε αναλυτική περιγραφή της δραματικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στην κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας και ανέπτυξε τους τρόπους σωτηρίας της πατρίδας μας, που προτείνει το ΕΠΑΜ. Υπενθύμισε το άρθρο 21 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο αναφέρει ότι: «Η θέληση του λαού αποτελεί την βάση της κρατικής εξουσίας», κάτι πού έχει ξεχασθεί. Καταφέρθηκε, επίσης, κατά της πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου της ΕΕ που απέρριψε σχεδόν αδικαιολογήτως την προσφυγή των Ελλήνων συνταξιούχων την οποίαν χαρακτήρισε σαν ένα άλλο παράδειγμα έλλειψης δικαιοσύνης σε επίπεδο ΕΕ.

Επακολούθησε δίωρη συζήτηση όπου λύθηκαν πολλές απορίες των παρευρισκομένων και δόθηκαν διευκρινήσεις στο πολυπληθές ακροατήριο. Όπως δήλωσε ο Πρέσβης «ήταν μία σημαντική εκδήλωση που είχε σαν στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης του Λουξεμβούργου για την καταστροφή που έχει υποστεί η Ελλάδα από τα μέτρα λιτότητος».

Στο πλαίσιο και με ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής ο πρέσβης Λ. Χρυσανθόπουλος έδωσε δύο συνεντεύξεις προς σημαντικές εφημερίδες του Λουξεμβούργου, οι οποίες ήδη δημοσιεύτηκαν.

Το ΕΠΑΜ χαιρετίζει την δραστηριότητα της Επιτροπής Αλληλεγγύης για την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο και για όσα έχει κάνει για τον Ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες στιγμές.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5 Μαΐου 2017
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.