Φοιτήτρια ανακάλυψε αρχαίο χωριό πιο παλιό και από τις Πυραμίδες [VIDEO]


Η ανακάλυψη από μια φοιτήτρια ενός αρχαίου χωριού ηλικίας 14.000 ετών στον Καναδά θα μπορούσε να αλλάξει αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τον πρώιμο πολιτισμό στη Βόρεια Αμερική.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ο οικισμός είναι πολύ παλαιότερος ακόμη και από τις πυραμίδες της Γκίζας και έχουν βρει αντικείμενα που χρονολογούνται από την εποχή των παγετώνων. Το χωριό είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς που ανακαλύφθηκε στη Βόρεια Αμερική και ευθυγραμμίζεται με την προφορική ιστορία του έθνους Heiltsuk.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Hakai και του Πανεπιστημίου της Βικτώριας , ανακάλυψαν αντικείμενα στο νησί Triquet, περίπου 310 μίλια βορειοδυτικά της Βικτόρια του Καναδά. Έχουν βρει γάντζους ψαριών, λόγχες και εργαλεία για την ανάφλεξη πυρκαγιών. 

Ο καθηγητής PhD του Πανεπιστημίου της Βικτώριας Αλίλις Γκαβρέου, που ήταν μέλος της ανασκαφής, δήλωσε στο CTV News: "Αυτό που πετύχαμε με την ανακάλυψη αυτή είναι να αλλάξουμε την ιδέα για τον τρόπο με τον οποίο η Βόρεια Αμερική αρχικά κατοικήθηκε".





ΠΗΓΗ:    inhabitat.com μέσω enallaktikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.