ΣΥΡΙΑ. Σιωπηρή συμφωνία μεταξύ της συριακής κεντρικής κυβέρνησης και των Κούρδων στο βόρειο τμήμα της Συρίας

 

Reuters: Syrian army advance opens new link to Kurdish areas

Κουρδικό σημείο ελέγχου

MamAfrika TV | Allain Jules

Χαλέπι, Συρία (6:08ΤΩ) - Έχουν κοινούς εχθρούς, είναι το ισλαμικό κράτος (Νταές) και ο τουρκικός στρατός. Έτσι, είμαστε θεατές μιας νέας συμφωνίας μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και των Κούρδων της Συρίας. 
Η Δαμασκός άνοιξε έναν εμπορικό δρόμο με τους Κούρδους.

Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγκρουση με τους Κούρδους μετά την προέλαση του Συριακού Αραβικού Στρατού στα ανατολικά του Χαλεπίου, το συριακό Κράτος άνοιξε επίσημους δεσμούς με τις «Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας» (SDS) στο συριακό Κουρδιστάν. Η μόνη προυπάρχουσα διαφωνία είναι η άρνηση της Δαμασκού για ανεξάρτητο Κουρδιστάν στο έδαφός της. Ίσως θα δεχθεί το πολύ, την αυτονομία ...

Πράγματι, από τούδε και στο εξής, οι Κούρδοι κάτοικοι μπορούν να εισέλθουν στην απομονωμένη συνοικία του Σέιχ Μακσούντ (Sheikh Maqsud, με κουρδική πλειοψηφία του πληθυσμού) στο Χαλέπι, ενώ τα μέλη της οικογένειας των στρατευμάτων του συριακού στρατού που σταθμεύουν γύρω από τη Χασάκα και το Καμισλί, μπορούν τώρα να επισκεφθούν ελεύθερα τους συγγενείς τους, για πρώτη φορά από το ... 2012!

Με τη ροή του εμπορίου μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται στην κατοχή των Κούρδων της Συρίας και εκείνων που κατέχουν οι αμιγώς Σύροι, ο Συριακός Στρατός και οι SDS στηρίζουν ο ένας τον άλλο στο στρατιωτικό πεδίο της μάχης στα ανατολικά του Χαλεπίου, κατά των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων και του Νταές.

Οι SDS και ο συριακός στρατός σχεδιάζουν να επεκτείνουν τον εμπορικό τους δρόμο, στενό για την ώρα, για να εξασφαλιστεί η διέλευση των εμπορευμάτων και των φορτηγών τροφοδοσίας με κάθε ασφάλεια. Εάν οι κυβερνητικές δυνάμεις θα καταφέρουν να εκδιώξουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Αλ-Μπαμπ, αυτό θα ήταν επίσης ένας τρόπος για να αποκατασταθεί ο δρόμος M4 μεταξύ του Χαλεπιού και της Ιεράπολης, για το μελλοντικό εμπόριο.

Μετάφραση: Κριστιάν Ακκυριά
Διαβάστε περισσότερα στο mamafrika.tv

ΠΗΓΗ:  infognomonpolitics


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.