Μερικά από τα καλύτερα παιδιά του πλανήτη έχουν στο μενού (εκτός από αίμα ανθρώπων) και το θέμα της Ελλάδας. ...Είμαστε σε καλά χέρια.



Τα μεγαλύτερα επενδυτικά ονόματα σε κλειστό δείπνο στη Νέα Υόρκη- Στο επίκεντρο Ελλάδα, ΕΕ και ΗΠΑ


Ορισμένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά ονόματα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αλλά και κορυφαίοι οικονομολόγοι αποτέλεσαν τους ιδιαίτερους προσκεκλημένους σε ένα κλειστό δείπνο για λίγους στη Νέα Υόρκη.

Το «μενού» στο event, οικοδεσπότης του οποίου ήταν ο διεθνής επενδυτής από την Ελλάδα, Στέλιος Ζαββός ήταν η πορεία της αμερικανικής και παγκόσμιας οικονομίας μετά την εκλογή Τραμπ ενώ σημείο αναφοράς αποτέλεσαν και οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση και φυσικά η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» ένας από τους βασικούς οικονομικούς ιθύνοντες εγκεφάλους της νέας κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο οποίος παράλληλα έχει επενδυτικά συμφέροντα στην Ελλάδα, ο γνωστός John Paulson, μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ, ανέπτυξε τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής Τραμπ.

Παρόντες και δύο από τους πιο οξυδερκείς επενδυτές των ΗΠΑ οι Byron Wien, Vice Chairman της Blackstone και Jacob Frenkel, Chairman της JP Morgan Chase International, οι οποίοι ανέλυσαν τις παραμέτρους που θα επηρεάσουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα τις επενδύσεις, εστιάζοντας κυρίως στην πορεία των αμερικανικών επιτοκίων, αλλά και στους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης φέτος και το 2018.

Κρίσιμο ερώτημα για όλους ήταν – και φέτος– η αμφιταλαντευομένη πορεία της ελληνικής οικονομίας στην απεγνωσμένη προσπάθεια εξόδου της από την πολύχρονη κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές της χώρας, ενώ στο μικροσκόπιο της συζήτησης μπήκε και η ΕΕ με τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, κυρίως στη Γαλλία αλλά και τις επιπτώσεις του Brexit.

Παρόντες στο κλειστό δείπνο, όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», η οποία δημοσιεύει και τη σχετική φωτογραφία, ήταν και ο George Soros, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Nouriel Roubini, ο Martin Indyk, πρόεδρος του Brookings Institution της Ουάσιγκτον, καθηγητής του Columbia, Jeffrey Sachs, ο αρχιστράτηγος Wesley Clark τ. Διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ο γκουρού της Google, Jared Cohen και ο καθηγητής του Harvard Kennedy Schools of Goverment και πρώην υπουργός Οικονομικών της Χιλής, Andreas Velasco.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.