O συριακός στρατός ακάθεκτος προχωράει προς Al Bab.Απελευθέρωσε και το χωριό Ayashia και κόβει το δρόμο ανεφοδιασμού της DAESH


Ο Συριακός Αραβικός Στρατός SAA με δύναμη κρούσης τους Τίγρεις στο Ανατολικό Χαλέπι απελευθέρωσε σήμερα και το χωριό Ayashia στην ανεξέλεγκτη πορεία του προς την πόλη αλ-Μπαμπ, το οχυρό του Νταές από το οποίο δεν απέχει πάνω από 3 χλμ.


Το χωριό Ayashia που ελευθερώθηκε την Κυριακή βρίσκεται στ΄ανατολικά του Αράν που ανακτήθηκε χθες.

Στο μεταξύ οι τουρκικές δυνάμεις και οι ντόπιοι και ξένοι συνεργάτες τους του
FSA, παρά την ακατάπαυστη συνδρομή της τουρκικής αεροπορίας, "κόλλησαν" στο Bzaah αφού επιχείρησαν για 3η φορά μέσα σε λίγες ώρες να εισβάλουν αλλά και πάλι αντιμετώπισαν σθεναρή αντίσταση από το Νταές και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, πάλι αποσύρθηκαν.


Ο συριακός στρατός στο μέτωπο της αλ-Μπαμπ ανακατέλαβε το χωριό Ayashia και στρατηγικά υψώματα και τώρα έχει υπό των πυρών του το δρόμο τροφοδοσίας του Νταές και θέα στο Tadef.


Το φιλοαντιπολιτευόμενο SOHR αναφέρει ότι την Κυριακή, τα συριακά στρατεύματα πλησίασαν ακόμη περισσότερο την πόλη αλ-Μπαμπ, το τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης του Iσλαμικού Kράτους στην επαρχία του Χαλεπίου. Κατέλαβαν το χωριό Ayashia.

Λιγότερο από 2 χλμ  χωρίζουν το συριακό στρατό από το ν΄ασκήσει  αποτελεσματικό έλεγχο στο δρόμο  μπροστά από το Νταές μεταξύ Τεντέφ και αλ-Μπαμπ από τη μία πλευρά, και την ύπαιθρο μεταξύ Χαλεπίου  και Ράκκα από την ανατολική πλευρά . »

Σημείωσε ότι «όταν θέσουν υπό τον απόλυτο έλεγχό τους το δρόμο, οι συριακές δυνάμεις θα πολιορκήσουν την αλ-Μπαμπ.»

Τα συριακά στρατεύματα υποστηρίζονται από
  δυνάμεις ελίτ της Χεζμπολάχ και λοιπούς συμμάχους.

ΠΗΓΗ: dimpenews.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.