Πρόκληση Τούρκων στα Ίμια ! - Στο τουρκικό στάφος επέβαινε ο αρχηγός του τουρκικού στρατούΛίγα μόλις 24ωρα μετά την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη έκδοση των οκτώ αξιωματικών στην γείτονα χώρα και ανήμερα της 21ης επετείου από την τελευταία μεγάλη ελληνοτουρκική κρίση, η Άγκυρα δείχνει τον έντονο εκνευρισμό της μια... «επετειακή πρόκληση».

Nωρίς το πρωί δυο φουσκωτά με Τούρκους κομάντος, συνοδευόμενα από μια τουρική πυραυλάκατο, έκαναν «αναπαράσταση» της κρίσης του 1996!
 
Με ταχύτητα τα δύο φουσκωτά με τους Τούρκους ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια και έφθασαν μέχρι τα Ίμια. Μαζί με τη πυραυλάκατο έκαναν τον κύκλο των βραχονησίδων και αποχώρησαν.
 

Η πυραυλάκατος "Κραταιός" του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έσπευσε στο σημείο και μέσω ασυρμάτου κάλεσε τους Τούρκους να αποχωρήσουν από την περιοχή. Το περιστατικό έληξε μέσα σε λίγα λεπτά αλλά δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού παραμένουν στο σημείο.

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ μεταδίδει πως μέσα στο τουρκικό σκάφος βρισκόταν και ο αρχηγός του τουρκικού στρατού
Hulusi Akar
. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η ένταση διήρκεσε μισή ώρα, πριν το σκάφος που μετέφερε τον Τούρκο στρατηγό επιστρέψει στην Αλικαρνασσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.