Οι δανειστές επιμένουν στη λήψη μέτρων τώρα για μετά το 2018


Σχόλιο Ιστολογίου: Ειλικρινά πιστεύει κανείς πλέον ότι αυτό το πράγμα έχει τελειωμό; Εδώ και 7 χρόνια το ίδιο βιολί. Γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο πλέον στο μυαλό κάθε Έλληνα ότι αυτή η κατάσταση μέσα στο €υρώ και την €.€. μας οδηγεί στην πλήρη καταστροφή. Η μόνη λύση είναι η έξοδος εδώ και τώρα από αυτή την γάγγραινα που λέγεται €υρώ και €.€. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να στηριχθεί η μόνη πατριωτική πολιτική δύναμη που είναι το Ε.ΠΑ.Μ. , το οποίο πρεσβεύει την μετωπική σύγκρουση όλων των Ελλήνων, πέρα από διαχωριστικές γραμμές αριστεράς και δεξιάς, για να φύγουμε από το καταραμένο €υρώ και την €€, εδώ και τώρα. 

H θέση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δέχεται να επεκτείνει τον κόφτη και μετά το 2018 σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, δεν φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεσμοί ζητούν νομοθέτηση των μέτρων από τώρα για μετά το 2018, κάτι που η κυβέρνηση δεν το δέχεται. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρότεινε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για τρία χρόνια μετά το 2018 ή 3% για πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι θεσμοί είχαν κοινή θέση στη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό και ζήτησαν την εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων, που θα τεθούν σε ισχύ το 2019.

Χαρακτηριστική της δυσκολίας να υπάρξει συμφωνία είναι η δήλωση του Σόιμπλε πριν την έναρξη του σημερινού Eurogroup. «Σήμερα δεν θα ασχοληθούμε πολύ εντατικά με την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν νέες καταστάσεις που έχουμε προς συζήτηση. Θα πρέπει να περιμένουμε. Θα πρέπει, και αυτό είναι θέμα της Ελλάδας, να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Έχει καθυστερήσει λίγο η ιστορία, αλλά μόλις τελειώσουν τα θέματα δεν θα υπάρχουν προβλήματα,. Δεν πρέπει όμως να προτρέξουμε», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

ΠΗΓΗ: enikonomia  μέσω protagorasnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.