Τελικά πόσο καθαρά είναι τα “Λευκά Κράνη” στη Συρία;

 

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Κάθε φορά που βομβαρδίζεται ένα νοσοκομείο ή ένα σχολείο στη μαρτυρική Συρία εμφανίζονται στις τηλεοράσεις άνδρες με λευκά κράνη, να σώζουν παιδιά και πολίτες μέσα από τα χαλάσματα.

Αναζητώντας κάποια στοιχεί για αυτούς τους εθελοντές στο διαδίκτυο βρήκαμε πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες.

Στις 13 Νοεμβρίου η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νουσρά σκότωσε 30 Σύριους στρατιώτες με αέριο χλωρίου στο Χαλέπι.

Ο δυτικός Τύπος κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βομβάρδισε το Νοσοκομείο, όπου σκοτώθηκαν μωρά και βρέφη.

Συγκλονιστικές οι εικόνες των ανδρών, με τα Λευκά Κράνη (White Helmets) που κρατούσαν στην αγκαλιά τους νεκρά παιδιά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου άμυνας Igor Konasenkov ισχυρίστηκε ότι οι βομβαρδισμοί νοσοκομείων και σχολείων διαδίδονται από την ανθρωπιστική οργάνωση Λευκά Κράνη! Η Ρωσία επιμένει ότι η ομάδα αυτή συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νουσρά.

Η εθελοντική οργάνωση Λευκά Κράνη ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον James Le Mesurier, που είναι εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας και πρώην αξιωματικός μυστικών υπηρεσιών. Έχει αξιοσημείωτη παρουσία στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Ιράκ, στο Λίβανο, στην Παλαιστίνη. Σπούδασε στην Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία στο Sandhurst και υπηρέτησε σε ανώτερες θέσεις των Η.Ε., της Ε.Ε και του υπουργείου εξωτερικών της Αγγλίας.

Η εθελοντική ομάδα ξεκίνησε με χρήματα που έλαβε από την συριακή αντιπολίτευση και είχε λογιστική υποστήριξη από την τουρκική ομάδα διάσωσης AKUT.

Τα Λευκά Κράνη βραβεύτηκαν από τη Σουηδία με το μετάλλιο Right Livelihood και έλαβαν τρία εκατομ. κορώνες, τα οποία μοιράστηκαν με τους άλλους βραβευμένους από την ίδια επιτροπή, την τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, τη ρωσίδα Svetlana Gannuskin που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αιγύπτια ακτιβίστρια Mozn Hassan, η οποία πολεμάει για τη θέση της γυναίκας στην πατρίδα της.

Ένα μέρος των αρνητικών σχολίων αναφέρουν ότι πρόκειται για εθελοντική ομάδα μισθοφόρων που χρηματοδοτείται από τον Σόρος, ότι πρόκειται για παρακλάδι της Blakwater που έκανε όλη τη βρώμικη δουλειά των Αμερικανών στο Ιράκ.

Τι πράγματι είναι τα Λευκά Κράνη; Ποια η αλήθεια για την προσφορά και το έργο τους; Έχοντας υπόψη μας και τη δράση ορισμένων “εθελοντών” στα νησιά του Αιγαίου , για τους πρόσφυγες , είμαστε επιφυλακτικοί για ότι ακούμε και ότι διαβάζουμε.

Πηγή: militaire μέσω protagorasnews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.