Ρίχτερ - Καταδρομείς Βέρμαχτ: Νέες Προκλήσεις (Ετοιμάζει κάθοδο με τον Σύλλογο Καταδρομέων της Βέρμαχτ για να "τιμήσει" τους Ναζί στην Κρήτη).(ΗΧΗΤΙΚΟ).
Σχόλιο:Από τους γκαουλάιντερ Φούχτελ που μοίραζε τα κατοχικά ερωτηματολόγια στους πρόθυμους δημάρχους της Ελληνογερμανικής "φιλίας" και τον Ράιχενμπαχ που γέμισε τα υπουργεία με ελεγκτές, φτάσαμε στις προβοκάτσιες της "διανόησης" του 4 Ράϊχ στην νέα κατοχή που ζει η πατρίδα μας. Ακούστε το ρεπορτάζ και φρίξτε. Φυσικά βρίσκουν και τα κάνουν.
Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Εκτός από τους ζωντανούς θέλουν να ξεφτιλίσουν και τους νεκρούς μας. Οι Κρητικοί δεν θα το επιτρέψουν.
Πρυτανεία: Πάρτε πίσω τον τίτλο Ρίχτερ
Ο λαός πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Εκτός από τους ζωντανούς θέλουν να ξεφτιλίσουν και τους νεκρούς μας. Οι Κρητικοί δεν θα το επιτρέψουν.
Πρυτανεία: Πάρτε πίσω τον τίτλο Ρίχτερ
Παρέμβαση που προοιωνίζεται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης που εξακολουθεί να φέρει ο καθηγητής Χάινς Ρίχτερ, από τις πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Μετά τις αποκαλύψεις του neakriti.gr, τις ηχηρές διαψεύσεις των ισχυρισμών Ρίχτερ, του πρώην πρύτανη Ευριπίδη Στεφάνου, οι νέες πρυτανικές Αρχές υπό τον Οδυσσέα Ζώρα, με δημόσια ανακοίνωσή τους ουσιαστικά καλούν το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Ρεθύμνου να ανακαλέσει τον τίτλο του Χάινς Ρίχτερ.
Με δεδομένο ότι η αυτοτέλεια των τμημάτων δεν επιτρέπει σε μία πρυτανική Αρχή να λάβει χωριστές αποφάσεις, η πρυτανεία καλεί το τμήμα που αναγόρευσε τον Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορά του να επανεξετάσει άμεσα το θέμα με παρότρυνση να κλείσει με τον κατάλληλο τρόπο ένα θέμα που δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας.
Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών Πανεπιστημίου Κρήτης αναφέρει:
«Θέμα: Δημοσιεύματα για τις απόψεις του κ. Ρίχτερ
Η κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης παρακολουθεί με μεγάλη δυσφορία τις δημόσιες τοποθετήσεις του καθηγητή κ. Χ. Ρίχτερ για ζητήματα τρέχουσας πολιτικής, διεθνών σχέσεων και οικονομικής πολιτικής στις οποίες γίνεται συχνή αναφορά στην προ διετίας αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου μας. Ασφαλώς, όπως κάθε πολίτης, ο κ. Ρίχτερ έχει το δικαίωμα να διατυπώνει τις απόψεις του, όμως οι απόψεις αυτές, ας είναι σε όλους σαφές, ότι δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις απόψεις του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Συνήθως οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έχουν την νηφαλιότητα να μην συγχέουν την γνώμη τους για ακαδημαϊκά και επιστημονικά θέματα με προσωπικές πικρίες ή απογοητεύσεις που αναφέρονται σε άλλες πτυχές της ζωής τους. Ακόμη, η καθιέρωση ενός επιστήμονα βασίζεται στην τεκμηριωμένη συγγραφική του συνεισφορά στο επιστημονικό του πεδίο και όχι στην ακατάσχετη φλυαρία του στα ΜΜΕ επί παντός επιστητού. Ο κ. Ρίχτερ φάνηκε να αγνοεί τις παραπάνω αρχές με αποτέλεσμα να ξενίζει ακόμη και όσους εναντιώθηκαν στην πρόσφατη δικαστική του δίωξη.
Το Πρυτανικό Συμβούλιο, που συζήτησε εκτάκτως σήμερα το θέμα αυτό, δεν έχει την αρμοδιότητα να αναιρεί αποφάσεις Τμημάτων και Σχολών που έχουν απονείμει τιμητικούς τίτλους σε διακεκριμένους επιστήμονες. Ωστόσο ζητά από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης να εκφράσει την άποψή του για την συνεχιζόμενη χρήση αυτής της τιμητικής διάκρισης στο πλαίσιο της έκφρασης αμφιλεγόμενων, αν μη τι άλλο, απόψεων για το παρελθόν, το παρόν και μέλλον της χώρας».
Διαψεύδει τον Ρίχτερ, ο πρώην Πρύτανης Ε. Στεφάνου
Με μία απάντηση - καταπέλτη ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου, διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξε στη χθεσινή συνέντευξη του στη "Καθημερινή", ο Χάινς Ρίχτερ, ότι του ζητήθηκε να αποποιηθεί τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.
Μάλιστα ο κ. Στεφάνου δίνει στη δημοσιότητα και τις επιστολές που αντάλλαξε με τον Ρίχτερ, από τις οποίες προκύπτει ότι τα όσα υποστηρίζει ο Γερμανός καθηγητής, είναι ανύπαρκτα.
Κάτι που νωρίτερα σήμερα είχε υποστηρίξει, μιλώντας στο Ράδιο 9.84 ο πρώην εκτελών χρέη πρύτανη Μιχάλης Ταρουδάκης, κάνοντας λόγο για επιεικώς περίεργη στάση του κ. Ρίχτερ. Σημειώνεται, ότι επί ημερών πρυτανείας του κ. Στεφάνου, το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης είχε αναγορεύσει τον Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορά του.
Τότε παρά τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Στεφάνου από τους περιορισμούς του αυτοδιοίκητου κάθε Τμήματος, είχε απλά περιοριστεί να διατάξει μία έρευνα για το τι πραγματικά έχει συμβεί. Σήμερα όμως και ο ίδιος, όπως φαίνεται από την απάντηση του, αντιλαμβάνεται ότι έπεσε "θύμα" της "ευρύχωρης ευγένειας" με την οποία αντιμετώπισε τότε τον κ. Ρίχτερ.
Το κείμενο του Ευρ. Στεφάνου προς την "Καθημερινή" τιτλοφορείται:
"Απάντηση Ε. Γ. Σ. στην εφημερίδα "Καθημερινή" "γεύμα με τον Ρίχτερ":
Ο Γερμανός ιστορικός κύριος Χ. Ρίχτερ διατείνεται ότι «έλαβε πριν από μερικούς μήνες γράμμα από τον πρ. Πρύτανη (Ε. Γ. Στεφάνου) του Παν. Κρήτης, που του ζητούσε να "αποποιηθεί" του διδακτορικού του τίτλου». Ο κύριος Ρίχτερ, παραλληλίζει μάλιστα τον εαυτό του (αυτοηρωποιούμενος) με τον "Τόμας Μαν που του αφαίρεσαν οι Ναζί τον Διδακτορικό του τίτλο"!!!
Η αλήθεια:
1) Ο υποφαινόμενος, τότε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, έλαβε στις 21/12/2014 μήνυμα (εις την Αγγλική) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον κ. Χ. Ρίχτερ (βλ. Συνημμένο : Email Richter_apanthsh Stefanou).
2) Ο υποφαινόμενος, απάντησε (εις την Γερμανική ώστε να μην υπάρξουν παρανοήσεις εκ μέρους του κ. Ρίχτερ (βλ. Συνημμένο Email Ricter_apanthsh Stefanou). Στην απαντητική επιστολή του τότε Πρύτανη δεν υπάρχει ο παραμικρός υπαινιγμός για την «αποποίηση» του Επίτιμου Διδακτορικού.
Άλλη επικοινωνία ουδέποτε υπήρξε μεταξύ του κ. Ρίχτερ και του τότε Πρύτανη.
Καλώ τον εν λόγω Γερμανό ιστορικό να δημοσιοποιήσει την επιστολή στην οποία ο τότε Πρύτανης του "ζητούσε να "αποποιηθεί" του διδακτορικού του τίτλου".
Σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών (http://www.efsyn.gr/arthro/oi-germanikes-epanorthoseis-kai-i-nea-diamahi-ton-istorikon) οι Χάγκεν Φλάισερ, Καρλ Χάιντς Ροτ και Κριστόφ Σμινκ-Γκουστάβους: αναφέρουν: «διατηρήσαμε εξαρχής τις επιφυλάξεις μας για τα κείμενα και τις έρευνες του κ. Ρίχτερ, που μοιάζουν να προσαρμόζονται σ' εκείνον που κάθε φορά απευθύνονται και να υπηρετούν κάθε φορά ποικίλες σκοπιμότητες». Η συνέντευξή του στην κυρία Μ. Κακαουνάκη στην Καθημερινή της 15/05/2016 επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις των τριών συμπατριωτών του Ιστορικών.
Από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης της ποινικής δίωξης του κ. Ρίχτερ τάχθηκα εναντίον αυτής καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι ζητήματα έρευνας (& ιστορικής) δε λύνονται στα δικαστήρια. Αυτό διαφαίνεται και στην επιστολή που απηύθυνα στον Γερμανό ιστορικό.
Δεν έχω παρά να σχολιάσω ότι αν ο κ. Ρίχτερ διαχειρίζεται τις πηγές του με τον ίδιο τρόπο με την επιστολή μου, οι προαναφερόμενοι Γερμανοί ιστορικοί έχουν απόλυτο δίκιο ως προς τη κρίση τους για αυτόν.
Ευριπίδης Γ. Στεφάνου
Καθηγητής
Πανεπιστήμιο Κρήτης».
Ρίχτερ - Καταδρομείς Βέρμαχτ: Νέες Προκλήσεις
Στον απόηχο της νέας προκλητικής συνέντευξης του καθηγητή Χ. Ρίχτερ σε Αθηναϊκή εφημερίδα, όπου μεταξύ άλλων αποκαλεί τους Κρήτες «άλλη ράτσα» και υποστηρίζει ότι πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, του ζήτησε να αποποιηθεί τον τίτλο που το ίδρυμα του απένειμε, αλλά και της είδησης ότι ο Σύλλογος Καταδρομέων της Βέρμαχτ ετοιμάζει από αύριο κάθοδο για να τιμήσει τους «νεκρούς στρατιώτες του που έπεσαν στο πεδίο της μάχης για την μεγάλη Σημαία της Γερμανίας».
Και ενώ αυτή την εβδομάδα διασχίζουμε την κορύφωση των εκδηλώσεων για την ηρωική αντίσταση του Κρητικού λαού, 75 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης, σήμερα ο πανεπιστημιακός Δημήτρης Ξενάκης, μίλησε για τις νέες ιταμές προκλήσεις Ρίχτερ, που κατά τη γνώμη του θέτουν θέμα ανάκλησης άμεσα του τίτλου του από το Πανεπιστήμιο.
Ο Αρ. Συγγελάκης μίλησε για τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις στην έδρα των Αλεξιπτωτιστών της Βέρμαχτ στη Βαυαρία, αλλά και τις αντιδράσεις που προκαλεί η είδηση περί οργανωμένης καθόδου τους αυτές τις μέρες στη Κρήτη. Παρέμβαση έκανε και ο πρώην εκτελών χρέη πρύτανη Μιχάλης Ταρουδάκης, που αποκάλυψε ότι ο ίδιος δεν έστειλε καμία επιστολή στο Ρίχτερ αλλά ούτε από την αλληλογραφία του προκατόχου του Ε.Στεφάνου προκύπτει αίτημα αποποίησης του τίτλου από τον Χ.Ρίχτερ, ο οποίος παραποιώντας γεγονότα προσπαθεί να δημιουργήσει και πάλι εντυπώσεις.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια: