«Οι κορβέτες έγιναν προεκλογικές παροχές…»



 Υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων, με την διαφθορά και την διαπλοκή να διαβρώνει τα θεμέλια του ελληνικού κράτους, ενώ ταυτοχρόνως η ακρίβεια και η φτώχεια να εξαθλιώνουν τον ελληνικό λαό, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε προεκλογικό «πυρετό» και εξήγγειλε ένα πακέτο οικονομικών μέτρων συνολικού ύψους 5,5 δις. ευρώ στα πλαίσια των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ. 2022.

Γράφει ο Θάνος Κάλλης, Δημοσιογράφος Δικηγόρος-Ιστορικός

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται να υπάρχουν από το Μέγαρο Μαξίμου για το πρόγραμμα προμήθειας 4 κορβετών για την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν. Ως γνωστόν, οι πολίτες ψηφίζουν με βασικό κριτήριο την τσέπη τους και τα εθνικά θέματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

Είναι γεγονός ότι ο άλλοτε πανίσχυρος ελληνικός στόλος, την τελευταία δεκαπενταετία είχε εγκαταλειφθεί πλήρως και μόνον όταν οι αλλεπάλληλες κρίσεις με την αναθεωρητική και επιθετική Τουρκία που αισθάνεται πλέον πανίσχυρη σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και επιβουλεύεται ελληνικά εδάφη, συμφωνήθηκε πέρυσι η αγορά 3 συν 1 γαλλικών φρεγατών Μπελχάρα και η μελλοντική προμήθεια 4-5 κορβετών.

Πιστός στις παραδόσεις που κρατούν προεκλογικά οι ελληνικές κυβερνήσεις, ο πρωθυπουργός τάζει λαγούς με πετραχήλια για να πάρει και την επόμενη τετραετία και βάζει «ταφόπλακα» στην εξοπλιστική ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού.

Ασκεί μια επιδοματική πολιτική προεκλογικού χαρακτήρα και τινάσει στον αέρα τον κρατικό προϋπολογισμό, υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών, πρακτικές που ως αντιπολίτευση είχε ασκήσει σφοδρότατη κριτική και είχε καταδικάσει κατηγορηματικά, κατηγορώντας την τότε κυβέρνηση πως προσπαθούσε να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με επιδόματα και παροχές.

Μας είχε προϊδεάσει για το τι μέλλει γενέσθαι με το πρόγραμμα προμήθειας νέων πολεμικών σκαφών πριν λίγες ημέρες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το εάν το πρόγραμμα έχει μπει στον «πάγο» για οικονομικούς λόγους, ο κ. Οικονόμου απάντησε γενικά και αόριστα: «Στον σωστό χρόνο και με τον σωστό τρόπο ο εξοπλισμός, η ανανέωση, η ενίσχυση των Ενόπλως Δυνάμεων, όπου κρίνεται απαραίτητο και με την προτεραιότητα που οι Ένοπλες Δυνάμεις θέτουν στην πολιτική ηγεσία, θα εξακολουθεί να προχωρά».

Είναι προφανές, ότι με τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται και την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι Έλληνες πρέπει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα που θα ανακουφίσουν οικονομικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και όχι κομματικές σκοπιμότητες και για την ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων των ολίγων, την στιγμή που ο Ερντογάν καραδοκεί στην γωνία και επιθυμεί διακαώς να οδηγήσει την Πατρίδα μας σε δεύτερη Μικρασιατική Καταστροφή.

από militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.