Απαντήστε μας, γιατί και σε ποιους ξεπουληθήκατε



 Του Γιώργου Παπαδόπουλου-Τετράδη

Επειδή στον 21ο αιώνα μονό οι αφελείς και οι φανατισμένοι πιστεύουν ότι οι οικονομικές αποφάσεις λαμβάνονται με ιδεολογικά κριτήρια, θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν οι εκπρόσωποι των 29 καθώς και η κυβέρνηση της Γερμανίας (δεν ρωτάμε την ελληνική κυβέρνηση, γιατί δεν ρωτάμε το υπηρετικό προσωπικό): Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ακολούθησαν πιστά από τις αρχές του φθινόπωρου του 2021, πολύ πριν δηλαδή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την επίμονη αμερικανοβρετανικη απαίτηση για «απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο», και την προσφυγή στην προμήθεια ενεργείας από την «ελεύθερη αγορά», τη στιγμή που:

  1. Η ρωσική ενεργεία είναι απείρως φθηνότερη, με σταθερή τιμή που καθορίζεται από συμφωνίες και όχι από κερδοσκοπικές διακυμάνσεις.
  2. Η ρωσική ενεργεία βρίσκεται στο ευρωπαϊκό έδαφος και είναι απολύτως πιο προσιτή για τους Ευρωπαίους.
  3. Η Ρωσία δεν απείλησε ούτε υπήρξε στον ορίζοντα δείγμα απειλής αύξησης των τιμών περά από αυτήν που συμφωνούν τα συμβαλλόμενα μέρη και πέραν της ρωσικής αίτησης –και όχι απαίτησης– οι συμφωνίες αντί για ετήσια να έχουν πιο μακροπρόθεσμη ισχύ (3ετη ή 5ετη). Αίτημα, πάνω στο οποίο πάτησαν οι απολύτως ύποπτοι κύκλοι Βρυξελλών και Γερμανίας για να τορπιλίσουν τις συμφωνίες και να στείλουν τις ευρωπαϊκές χώρες στα νύχια του κερδοσκοπικού ολλανδικού χρηματιστήριου καύσιμων. Η τιμή του αερίου από τα 25-30 δολ. εκτινάχτηκε την επομένη μέρα στα 180 δολ. με αδήλωτο μέλλον για τα νοικοκυριά φυσικά. Γιατί οι κυβερνήτες είναι πλούσιοι από τους φόρους των υπηκόων.
  4. Η ευημερία της Ευρώπης τα τελευταία 35 χρόνια οφείλεται και στηρίζεται απολύτως στις συμφέρουσες τιμές και μεταφορές του ρώσικου καύσιμου.
  5. Οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει οικονομικό πόλεμο στην Ε.Ε. εδώ και 20 χρόνια με αποκορύφωμα την περίοδο Τραμπ, οπότε ευρωπαϊκά προϊόντα (αυτοκίνητα, ποτά, αγροτικά κ.λπ.) δεχτήκαν δυσθεώρητους φόρους σε μια προσπάθεια της Αμερικής να αντιμετωπίσει τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.

 ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ το καθεστώς των Βρυξελλών και η νέα γερμανική κυβέρνηση λοιπόν ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που καταδίκασαν τους Ευρωπαίους: Σε νέα φτωχοποίηση (μετά το 2009 οπότε τους κάλεσαν να πληρώσουν τις χρεωκοπημένες αμερικανικές τράπεζες) με τις πανύψηλες τιμές της ενεργείας.

Και ας αφήσουν τα παραμύθια για μικρά παιδιά, αφελείς και τυφλωμένους φανατικούς ότι όλα γίνονται για τον κακό Πούτιν και την εισβολή στην Ουκρανία.

Από πότε οι οικονομικές αποφάσεις –και μάλιστα τόσο σοβαρές– λαμβάνονται για ιδεολογικούς και ηθικούς λογούς. Και από πότε οι κυβερνήσεις των κρατών και των υπερεθνικών οργανισμών δρουν και αποφασίζουν με ηθικά και ιδεολογικά κριτήρια.

Όλα είναι χρήμα και εξουσία. Κι αυτό, τον 21ο αιώνα, αρχίζουν και το καταλαβαίνουν ακόμα και τα παιδιά.

Ας μας πουν λοιπόν οι εκπρόσωποι στις Βρυξέλλες και η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας: Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος, που εγκαταλείφτηκε και τορπιλίζεται η πολιτική ενεργειακής συνεργασίας Γερμανίας-Ρωσίας, η οποία φέρνει ευημερία στην Ευρώπη εδώ και τρεις δεκαετίες; Και για χάρη της οποίας ορίζεται ως τοποτηρητής της στο Δ.Σ. της Gazprom αποχωρών Γερμανός καγκελάριος! Ω, τι σύμπτωση: Τορπιλίζεται αμέσως μετά την αποχώρηση της Μέρκελ από την Καγκελαρία!

Και ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ευνοείται η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ, της Βρετάνιας, της Νορβηγίας και των… δημοκρατικών χωρών του Αραβικού κόσμου, σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών. Με τις αποφάσεις Ευρωπαίων πολιτικών στο όνομα της… δημοκρατίας. Της Σ. Αραβίας και του Κατάρ!

 Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ λόγος. Όχι αηδίες για μώρα παιδιά. Είναι η βλακεία; Είναι η δείλια; Κάποιοι χρηματιστήκαν ή χρηματίζονται; Είναι τεραστία οικονομικά συμφέροντα που εξουσιάζουν κυβερνήσεις; Είναι ξένες κυβερνήσεις που εξουσιάζουν, εκβιάζοντας πολιτικούς; Τι είναι;

Κι ας κινηθεί μια διαδικασία έρευνας σε ποινικό επίπεδο σε βάρος όσων ευθύνονται για αυτές τις αντιευρωπαϊκές αποφάσεις, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στις ζωές των ανθρώπων. Μια διεθνής ερευνά με προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια. Μπορεί τα δικαστήρια να είναι κι αυτά υποχείρια. Αλλά, οι υπεύθυνοι θα φανερωθούν. Για να μην μένουν οι λαοί στα σκοτάδια, εύκολα παιχνίδια σε χέρια ανάλγητων επιτηδείων.

Εμπρός λοιπόν. Ας μας απαντήσει, επιτέλους, κάποιος υπεύθυνος. Επειδή μπορεί οι λαοί να είναι ηλίθιοι, αλλά δεν είναι και όλα τα άτομα των λαών ηλίθια.

από edromos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.