Τρεις εναλλακτικές χρήσεις του ασετόν που πιθανόν δε γνωρίζετε

 


Είναι ένα από τα απαραίτητα εργαλεία για κάθε γυναίκα και μόνιμο αξεσουάρ μέσα στο τσαντάκι των καλλυντικών της. Το ασετόν εκτός όμως από το να ξεβάφει τα νύχια, έχει και άλλες χρήσεις που μπορεί να φανούν σωτήριες ακόμη και σε έναν άνδρα.

Ένα μπουκαλάκι ασετόν μπορεί να βοηθήσει σε μικρά καθημερινά προβλήματα στις δουλειές του σπιτιού και να δώσει λύσεις σε πράγματα που δεν φαντάζεστε. Δείτε μερικές από τις εναλλακτικές χρήσεις του…

1. Τέλος οι βρωμιές στους τοίχους
Δε χρειάζεται να αγχώνεστε πια για τα υπολείμματα από μαρκαδόρους στους τοίχους από τις ζωγραφιές που έκαναν τα παιδιά σας. Δοκιμάσετε να ποτίσετε ένα βαμβάκι με ασετόν και τρίψτε το σημείο με τον μαρκαδόρο, θα εξαφανιστεί.

2. Βάψτε τα παράθυρα χωρίς να λερώσετε
Αν βάψατε τα παράθυρα του σπιτιού σας και τα τζάμια γέμισαν μπογιές, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Βάλτε ασετόν πάνω στη μπογιά, αφήστε το να δράσει και μετά από λίγα λεπτά αφαιρέστε μ’ ένα νωπό πανάκι. Καθαρό όπως παλιά.

3. Αφαιρέστε τις γρατσουνιές από το πλακάκι
Μια ακόμη έξυπνη χρήση του ασετόν είναι ότι με λίγο βαμβάκι αφαιρεί τις γρατσουνιές από τα πλακάκια. Δοκιμάστε το και θα δείτε διαφορά…

από baby

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.