Οι υποκλοπές και οι μωρές παρθένες



 Γράφει ο Απόστολος Αποστολόπουλος

Θα γλιτώσει ο Μητσοτάκης από τις υποκλοπές, αναρωτιέται ο έγκυρος δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός σε παρέμβαση του. Ποιος ξέρει Σταύρο μου; Πάντως ο Ζακ Σιράκ, πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, ηγέτης της Δεξιάς τότε, γλίτωσε από την αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί είχαν βάλει στο γραφείο του ωτακουστή. Εξυπακούεται ότι δεν διακόπηκε ούτε στιγμή η “αγαστή και εγκάρδια” συνεργασία των δυο χωρών. Αυτό μας έλειπε, άλλωστε.

Τα ίδια έγιναν και με τον Μιτεράν, πιο πριν και με τον Ντε Γκωλ που σχεδόν ανά εξάμηνο άλλαζε την ηγεσία της δικής του ΕΥΠ για να γλιτώσει από τiς “φιλικές” ενημερώσεις της CIA. Και να μην πει κανείς ότι άλλο η παρακολούθηση ξένων και άλλο των δικών μας. Ο κ. Βουλγαράκης θα μπορούσε να μας πει περισσότερα, αν παραμένει το ίδιο απρόσεκτος. Άλλωστε μόνο όποιος δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεγέθους μεταξύ Ανδρουλάκη και Ντε Γκωλ (ή Σιράκ) μπορεί να θεωρήσει ότι υπάρχει διαφορά στις παρακολουθήσεις “εσωτερικού” και “εξωτερικού”, λες και μιλάμε για το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού. Αυτός που έχει την εξουσία επιβάλλει. Οι άλλοι κάνουν ό,τι μπορούν.

Ο κ. Ανδρουλάκης, πολύ προσεκτικός, συνιστά να συγκροτηθεί Επιτροπή προς διερεύνηση, το ενδεδειγμένο φάρμακο για πολύ φασαρία και τελικό θορυβώδες θάψιμο του θέματος. Ο κ. Τσίπρας έπιασε φαίνεται “στον αέρα” το μήνυμα, ότι, δηλαδή, η κότα δεν έχει και πολύ ζουμί, ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν και σύμφωνα με τις επιθυμίες του “μεγάλου προστάτη”, όπως κυκλοφορεί στο παρασκήνιο, ψιθυριστά. Θυμίζω και επί Μητσοτάκη πατρός η ημερομηνία των εκλογών είχε οριστεί από τις ΗΠΑ. Ο προστάτης έχει ορίσει το μείζον, τα όρια των απειλών του γείτονα, γιατί να μην ορίσει το έλασσον, την ημερομηνία των εκλογών;

Πρώτη φορά ακούνε για υποκλοπές!

Έγραφα πέρυσι, όταν η διαφορά των δυο κομμάτων ήταν περίπου στις 10 μονάδες, ότι οι δημοσκοπήσεις θα ροκανίσουν σιγά-σιγά τη διαφορά, ώστε να δώσουν την αίσθηση αμφίρροπης μάχης κάτι που θα δώσει υπόσταση και στους δυο μονομάχους (δικομματισμός).
Αν δεν υπάρχει “ειδικός” λόγος να παρακολουθεί κάποιος τον κ. Ανδρουλάκη, όχι δηλαδή για να μάθει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει, ή για να μάθει αν του αρέσει γλυκός ή σκέτος ο καφές, δεν βλέπω τι θα κρατούσε κρυφό και από ποιους ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε καν, ίσως πολύ περισσότερο, ο ξένος παράγων θα έμεναν με την απορία για τους σκοπούς του, αν απλώς τον ρωτούσαν παρασκηνιακά βεβαίως, αυτά δεν είναι για τα αυτιά του χύδην λαού!

Το λέω με την έννοια ότι δεν υπάρχει τίποτα προς αποκάλυψη από τον κ. Ανδρουλάκη και τους άλλους παίκτες. Τα χαρτιά είναι ανοιχτά στο τραπέζι, οι παίκτες γνωστοί και υπάκουοι στους κανόνες του παιχνιδιού και τον γκρουπιέρη τον ξέρουμε όλοι. Οι μικρές τρικλοποδιές είναι για να έχουμε γδαρμένα γόνατα, παράσημα του αγώνα, τίποτα σοβαρό. Αν κάποιοι παριστάνουν τον ανήξερο, ότι αγωνιούν, ότι πρώτη φορά ακούν για υποκλοπές (και κλοπές επίσης) είναι για να έχουμε να λέμε στα ταβερνάκια, πίνοντας το κρασάκι μας. Εγώ μετά από αυτή τη μικρή διακοπή συνεχίζω τις διακοπές μου, σπίτι μου!

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.