Γιατί ο Ερντογάν ξαναπιπιλά την καραμέλα για στρατόπεδα του PKK στο Λαύριο

 


Γράφει ο Γιώργος Λυκοκάπης

Ως «ανυπόστατες» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις νέες κατηγορίες της Τουρκίας κατά της χώρας μας. Χτες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη, διαμαρτυρόμενο για τις «διευκολύνσεις στις τρομοκρατικές οργανώσεις FETO (δίκτυο Γκιουλέν), PKK και DHKP-C (ένοπλη ακροαριστερή οργάνωση)», καθώς και για μία διαδήλωση Κούρδων που πραγματοποιήθηκε κοντά στην τουρκική πρεσβεία. Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών θυμήθηκε και πάλι «τα στρατόπεδα που διατηρεί το PKK στο Λαύριο»!

Η Τουρκία επαναλαμβάνει έναν παλαιότερο και πλέον γνώριμο προπαγανδιστικό ισχυρισμό της Τουρκίας. Αυτός τελευταία ήρθε και πάλι στο προσκήνιο από Τούρκους δημοσιογράφους και κυβερνητικούς αξιωματούχους, μετά τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Τουρκία, τις οποίες είχαν αποδώσει σε “εκπαιδευμένους στο Λαύριο Κούρδους τρομοκράτες”!

Με την Τουρκία να βάζει βέτο στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, απαιτώντας την έκδοση “τρομοκρατών του PKK και του δικτύου Γκιουλέν” (μεταξύ άλλων και αντικαθεστωτικών δημοσιογράφων), τον Ερντογάν να απειλεί με νέα εισβολή στην βόρεια Συρία κατά του κουρδικού YPG και με την Τουρκία να έχει προβεί σε νέους βομβαρδισμούς κατά του PKK στο Ιράκ, ήταν αναμενόμενο να “σερβίρει” και πάλι το “ξαναζεσταμένο φαγητό” ότι η Ελλάδα φιλοξενεί και εκπαιδεύει “τρομοκράτες” του PKK  (και του δικτύου Γκιουλέν).

Βέβαια, πάει πολύ να μιλάει ο Ερντογάν για στήριξη της τρομοκρατίας, όταν είναι η Τουρκία που είχε υποστηρίξει την δράση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, καλώντας μάλιστα την διεθνή κοινότητα να “διαπραγματευτεί” με μία οργάνωση που έσφαζε μέχρι και γυναικόπαιδα. Ο τουρκικός στρατός δεν είχε ρίξει ούτε έναν πυροβολισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, όταν αυτό πολιορκούσε την κουρδική πόλη Κομπάνι στην Συρία το 2014.

Είναι μία από τις πόλεις που απειλεί να εισβάλει ο Ερντογάν για να εκδιώξει τις δυνάμεις του κουρδικού YPG, δηλαδή τους πιο αξιόπιστους συμμάχους της Δύσης στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο τελευταία δείχνει σημάδια επανασύνταξης. Δυστυχώς για τον Ερντογάν (ο οποίος έκανε πολλές πετρελαϊκές business με το Ισλαμικό Κράτος, όταν αυτό μεσουρανούσε στην Συρία) η Δύση αναγνωρίζει ως συνομιλητές της τους Κούρδους και όχι τους τζιχαντιστές, όπως ζητούσε παλαιότερα ο Χακάν Φιντάν, το αφεντικό των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.

Ερντογάν: Χορηγός της τρομοκρατίας

Επιπλέον, πάει πολύ να μιλάει ο Ερντογάν για τρομοκρατία όταν συγκυβερνά με το κόμμα των Γκρίζων Λύκων, που έχουν ιστορικό εγκληματικής και τρομοκρατικής δράσης, η δράση των οποίων έχει απαγορευτεί σε μία σειρά από ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, μιας και τελευταία ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να κλείσει τα πολλαπλά μέτωπα αντιπαράθεσης που είχε ανοίξει με χώρες της Μέσης Ανατολής και το Ισραήλ, ας ρωτήσει την γνώμη των κρατών αυτών για την Μουσουλμανική Αδελφότητα και την Χαμάς, τις οποίες η Τουρκία υποστηρίζει.

Μάλιστα, στα τέλη του 2021, η Τουρκία μπήκε στην μαύρη λίστα του διεθνούς διακυβερνητικού φορέα FATF (Ομάδα Χρηματοπιστωτικής Δράσης) διότι δεν «ασκεί διώξεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας». Στην μαύρη λίστα της FATF περίοπτη θέση έχει ο κυριότερος σύμμαχος της Τουρκίας, το Πακιστάν, ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων στον μουσουλμανικό κόσμο!

Όσο ανυπόστατοι και αν είναι οι ισχυρισμοί της τουρκικής κυβέρνησης, το γεγονός ότι διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα πρέσβη “σερβίροντας ξαναζεσταμένες θεωρίες” περί ελληνικής υποστήριξης στην “τρομοκρατία του PKK” (τώρα προστίθενται και οι γκιουλενιστές) δείχνει πως η Τουρκία ανοίγει όλη την “βεντάλια” των διεκδικήσεων της έναντι της χώρας μας.

Διεκδικήσεις, τις οποίες υποστηρίζει και η τουρκική “κοσμική” αντιπολίτευση, όπως έδειξαν και οι τελευταίες δηλώσεις του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου για τα «τουρκικά νησιά που κατέχει η χώρα μας». Το κόμμα Κιλιντσάρογκου υ συχνά επικρίνει τον Ερντογάν για τον διάλογο που έκανε με τους «τρομοκράτες του PKK» στις αρχές της πρωθυπουργικής του θητείας, πριν ο Τούρκος ηγέτης μας δείξει το πραγματικό του πρόσωπο.

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.