Το Πεντάγωνο οργανώνει τη νίκη της Ουκρανίας στο Eurovision 2022

 


Φωτογραφία: Η ουκρανική αντιπροσωπεία στο Eurovision 2022. Ένας από τους συνοδούς (αριστερά) φοράει την τρίαινα. Αυτό το μεσαιωνικό σύμβολο έγινε το έμβλημα της Ουκρανίας μόλις το 1917-18 με πρωτοβουλία του ιστορικού Mykhailo Hrushevsky. Υιοθετήθηκε ως οικόσημο της χώρας το 1996. Υπάρχουν δύο τρόποι να σχεδιαστεί η βάση του. Οι χρωματικές παραλλαγές είναι επίσης σημαντικές. Αυτό του συνοδού δεν είναι η επίσημη εκδοχή, αλλά αυτή των μπαντεριστών.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού του Eurovision 2022 πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο (Ιταλία). Διοργανώνεται από μια ένωση, την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (European Broadcasting Union), η οποία συγκεντρώνει τους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς στην ευρωπαϊκή ήπειρο ενώπιον 200 εκατομμύριων θεατών.

Με πρωτοβουλία της Γαλλίδας Delphine Ernotte (προέδρου της ένωσης και της France-Television), η Ρωσία, αν και είναι μία από τις 56 χώρες μέλη της ένωσης, είχε αποκλειστεί από τον διαγωνισμό για πολιτικούς λόγους. Συμμετείχαν μόνο 25 χώρες, ενώ άλλες 15 αποκλείστηκαν στα ημιτελικά.

Διαβάστε την συνέχεια στο voltairenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.