Γερμανία: Θα παραδώσει αντιαεροπορικά άρματα στην Ουκρανία

 


Την ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Γερμανίας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας σηματοδοτεί η απόφαση του Βερολίνου να παραδώσει στο Κίεβο αντιαεροπορικά άρματα. 

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, μετά τις συνομιλίες που είχαν η υπουργός Κριστίνε Λάμπρεχτ με τον ουκρανό ομόλογό της Ολέξιι Ρέσνικοφ, η Ουκρανία θα παραλάβει τα πρώτα 15 αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard εντός του καλοκαιριού, ενώ οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα παρέχουν ακόμη πυρομαχικά και θα εκπαιδεύσουν Oυκρανούς στρατιώτες στη Γερμανία.

«Μίλησα με τον Ουκρανό συνάδελφό μου και μου επιβεβαίωσε ρητά για μία ακόμη φορά ότι η Ουκρανία θα ήθελε την ταχύτερη δυνατή παράδοση από τη Γερμανία αντιαεροπορικών αρμάτων μάχης Gepard, συμπεριλαμβανομένων 59.000 φυσιγγίων», δήλωσε η Κρ. Λάμπρεχτ. Πρόσθεσε ότι «τώρα εργαζόμαστε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα πρώτα 15 Gepard θα είναι έτοιμα από τα μέσα Ιουλίου και με πλήρως εκπαιδευμένα πληρώματα».

Η εταιρία Krauss-Maffei Wegmann, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, έχει λάβει το πράσινο φως από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πουλήσει στην Ουκρανία τα τεχνικά ανακαινισμένα αντιαεροπορικά άρματα από τα πρώην αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. Συνολικά πρόκειται για 50 άρματα.

από imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.