Η μεγάλη επανεκκίνηση, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και η παγκόσμια διακυβέρνηση



 Έρχεται μια παγκόσμια κατάρρευση. Μπορεί να είναι χειρότερη από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Η πιο σκοτεινή και από την χειρότερη «θεωρία συνωμοσίας». Οι δυτικοί ηγέτες το ξέρουν. Τι σχεδιάζουν όμως;

Πως συνδέονται φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα, από τα λοκντάουν, την χυδαία συγκάλυψη σκανδάλων (βλ. Novartis, ΔΕΗ), την ενοχοποίηση των πολιτών για την προφανή  ανικανότητα των κυβερνήσεων, την διαχείριση του πολέμου στην Ουκρανία, την δήμευση περιουσιών μέσω του πληθωρισμού, την επισιτιστική κρίση που κάποιοι επιδιώκουν, την επίκληση για «παγκόσμια διακυβέρνηση» και τον περίεργο ρόλο δύο Ελλήνων πρωθυπουργών και οι δύο «γόνοι».

Ας δούμε τα στοιχεία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν πλεόνασμα ή ισοσκελισμένο προϋπολογισμό από το 2001 και τα τελευταία 50 χρόνια είχαν μόνο τέσσερις «κερδοφόρες χρήσεις». Πολύ απλά, εάν ήταν επιχείρηση που λειτουργούσε στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και της υγιούς οικονομίας, θα είχε χρεοκοπήσει εδώ και δεκαετίες.

Στην πραγματικότητα, όλα τα κέρδη που είχαν οι ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια δεν θα ήταν αρκετά για να πληρώσουν για 6 μήνες του τρέχοντος ετήσιου ελλείμματος! Τι κάνουν λοιπόν;

Αντί για μοντέλο αποτυχημένης διαχείρισης, οι ΗΠΑ και συνεχίζουν να θεωρούνται υπερδύναμη…

Οι δαπάνες και το χρέος των ΗΠΑ έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο και η κυβέρνηση μπορεί να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζεται για τις τρέχουσες ανάγκες, μόνο εκτυπώνοντάς τα.

Αυτό είναι που προκαλεί τον πληθωρισμό. Είναι σαν να επιβάλλεται μία έμμεση φορολογία  που μοιάζει περισσότερο με δήμευση περιουσίας, αφού  πληρώνουμε περισσότερα για τα πράγματα που χρειαζόμαστε και όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία μειώνονται σε αξία.

Δείτε τη φρενίτιδα των εκτυπώσεων χρημάτων, Που πλέον αγγίζει τα 7 τρις $:
Τυπώνουν χρήματα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, απογειώνοντας έτσι τον πληθωρισμό

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό συνέβαινε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, που τώρα δεν υπάρχει τρόπος να «διορθωθεί».

Η πραγματικότητα είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν χρεοκοπήσει εδώ και αρκετό καιρό και αυτό που έρχεται είναι ένας εφιάλτης: Μαζική φτώχεια και νέο σύστημα ελέγχου.

Δεν πρόκειται απλώς για λόγια του αέρα και θεωρίες συνωμοσίας, αλλά για επερχόμενο  όλεθρο και καταστροφή.

Το συνολικό χρέος των ΗΠΑ ανέρχεται στα 90 τρισεκατομμύρια δολάρια. Οι μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις των ΗΠΑ ανέρχονται στα 169 τρισεκατομμύρια δολάρια. Συνολικά είναι 778.000 $ ανά πολίτη των ΗΠΑ ή 2.067.000 $ ανά φορολογούμενο στις ΗΠΑ! Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να αποπληρωθεί αυτό το χρέος, ακόμα και αν το σύνολο των αμερικανών πολιτών δουλεύει νυχθημερόν για όλη του τη ζωή προκειμένου να το αποπληρώσει.

Πρόκειται για ένα μέγεθος που παραβιάζει βάναυσα κάθε κανόνα ελεύθερης οικονομίας, αποδεικνύοντας ότι οι ΗΠΑ λειτουργούσαν όλες αυτές τις δεκαετίες παραβιάζοντας όλους τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς που υποτίθεται ότι υπερασπίζονταν.

Ο μόνος τρόπος που μπορεί να λειτουργήσει η κυβέρνηση ώστε να ανταπεξέρχεται στις τρέχουσες λειτουργικές της δαπάνες, είναι να τυπώσει περισσότερα χρήματα. Που σημαίνει ότι ο υπερπληθωρισμός είναι αναπόφευκτος.

Η συνολική αξία ΟΛΩΝ των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ είναι 53 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η πραγματική αξία είναι πολύ χαμηλότερη επειδή οι ΗΠΑ έχουν εκτυπώσει τρισεκατομμύρια για να παράσχουν άτοκα δάνεια σε επενδυτικές τράπεζες για να ανεβάσουν το χρηματιστήριο. Η χρηματιστηριακή αποτίμηση είναι μία μαγική εικόνα, μία κολοσσιαία φούσκα.

Το μεγαλύτερο μέρος των υποτιθέμενων 53 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που αξίζουν οι χρηματιστηριακοί κολοσσοί της Wall Street, είναι αέρας κοπανιστός.

Η αξία όλων των περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ μαζί, κάθε κομμάτι γης, ακίνητης περιουσίας, όλων των αποταμιεύσεων, όλων των εταιρειών, ό,τι κατέχουν όλοι οι πολίτες, οι επιχειρήσεις, οι οντότητες και το κράτος ανέρχεται περίπου στα 193 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτός ο αριθμός είναι επίσης γεμάτος αέρα όπως και το χρηματιστήριο των ΗΠΑ.

Ας κάνουμε τα απλά μαθηματικά:

Το συνολικό χρέος των ΗΠΑ
90 τρισεκατομμύρια δολάρια

Μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις των ΗΠΑ
169 τρισεκατομμύρια δολάρια

Σύνολο
259 τρισεκατομμύρια δολάρια

(Μείον όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ ήτοι
193 τρισεκατομμύρια δολάρια)

Αποτέλεσμα:
– 66 τρισεκατομμύρια δολάρια!

Λείπουν 66 τρισεκατομμύρια δολάρια χρέους και υποχρεώσεων μετά την πώληση κάθε περιουσιακού στοιχείου στις ΗΠΑ! Αν μάλιστα θεωρήσουμε ότι θα πουληθούν στις τρέχουσες αντικειμενικές αξίες, πράγμα φυσικά απολύτως αδύνατο.

Έτσι, ακόμη κι αν οι ΗΠΑ μπορούσαν να πουλήσουν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία στην τρέχουσα αξία, κάτι που είναι αδύνατο, θα εξακολουθούσαν να είναι δέσμιες των χρεών τους.

Οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει το όριο της χρεοκοπίας.
Ο ασθενής δεν είναι απλά νεκρός.
Ο ασθενής είναι πλέον ζόμπι.

Το αυτονόητο ερώτημα είναι γιατί αυτή η στρεβλή κατάσταση συνεχίζεται και δεν έχουν καταρρεύσει τα πάντα εδώ και πολλά – πολλά χρόνια.

Όλα είναι θέμα αντίληψης και στρέβλωσης.

Η αντίληψη είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν τη μεγαλύτερη οικονομία και τον ισχυρότερο στρατό στον κόσμο. Αλλά στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ είναι κατεστραμμένες και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά την συντήρηση του στρατού τους.

Η στρεβλή αντίληψη είναι ότι όλα τα έθνη εξαρτώνται από τις ισχυρές ΗΠΑ, διαφορετικά οι παγκόσμιες αγορές θα καταρρεύσουν.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο το ζόμπι της οικονομίας των ΗΠΑ συνεχίζει να λειτουργεί είναι επειδή το ενδεχόμενο τέλος των ΗΠΑ είναι το τέλος της δυτικής «ευημερίας» και η παραδοχή ότι ο στρεβλός καπιταλισμός απέτυχε ως παγκόσμιο πρότυπο. Με την στρέβλωση να θεσμοθετείται έπειτα από την διακυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον και την πλήρη κατάργηση του Glass-Steagall act.

Η νομοθεσία Glass-Steagall περιγράφει τέσσερις διατάξεις του νόμου περί τραπεζών των Ηνωμένων Πολιτειών του 1933 που διαχωρίζει την εμπορική και την επενδυτική τραπεζική.

Η κατάργηση του ήταν ο θάνατος της τραπεζικής πίστης και η νομιμοποίηση φαινομένων όπως της Lehmann Brothers. Τα περιβόητα δομημένα ομόλογα, που διαπραγματευόταν χωρίς κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα, δημιουργώντας μία επενδυτική φούσκα η οποία ποτέ δεν θα είχε δημιουργηθεί εάν δεν είχε καταργηθεί η νομοθεσία αυτή.

Είχε προηγηθεί η προσπάθεια επιβολής αμερικανικού ελέγχου στους φυσικούς πόρους της Ρωσίας και τον πρώην σοβιετικών χωρών έπειτα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο μέθυσος Γιέλτσιν περιτριγυριζόταν από διεθνή κοράκια τύπου Σόρος. Συστημένα φυσικά από τον Μπιλ Κλίντον

Τότε ακριβώς εμφανίστηκαν οι Ρώσοι ολιγάρχες οι οποίοι βοηθούσαν στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, σέρνοντας το ρώσικο λαό στην φτώχεια, την πείνα και την απόγνωση. Αυτοί οι «ολιγάρχες» που χρεώνονται στον Πούτιν, είναι ότι απέμεινε από εκείνο το «κύμα» που οι περισσότεροι σκοτώθηκαν ή εξορίστηκαν. Δια χειρός Πούτιν, επιστρέφοντας την εκμετάλλευση του ρωσικού πλούτου που είχαν αποκτήσει με αμερικανική στηριξη, στο ρωσικό κράτος.

Ακολούθησε η εισβολή στο Ιράκ και την Λιβύη. Ακριβώς με τον ίδιο στόχο, την υπεξαίρεση του εθνικού πλούτου, για να χαλιναγωγηθούν τα θηριώδη ελλείμματα.

Ο εκτροχιασμός όμως παρέμεινε λόγω της βουλιμίας συγκεκριμένων ελίτ.

Το τελειωτικό χτύπημα έρχεται με τα γεγονότα στην Ουκρανία. Παρά τα «πολεμικά δάνεια» των ΗΠΑ στην Ουκρανία, με σκοπό την μελλοντική εξόφληση μέσω ελέγχου των πόρων της χώρας, τα γεγονότα πήραν τελείως διαφορετική τροπή. Η διάρρηξη του μοντέλου της παγκοσμιοποίησης, με την απώλεια ισχύος του δολαρίου που για πρώτη φορά  αποκαθηλώνεται από τον παγκόσμιο ρόλο του.

Η κατάρρευση λοιπόν είναι αναπόφευκτη και έρχεται.

Υπάρχει σχέδιο;

Εσχάτως διαβάζουμε για τη μεγάλη επανεκκίνηση όπως παλαιότερα για την παγκόσμια διακυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το περιβόητο βιβλίο του Κλάους Σβαμπ στο γραφείο του, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Μια ελεγχόμενη κατεδάφιση των παγκόσμιων αγορών, των οικονομιών και του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Για να αποφευχθεί η άναρχη καταστροφή που όμως μοιάζει πιθανή λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία…

Μια στροφή σε ένα νέο δυστοπικό μέλλον όπου οι ελίτ είναι οι κύριοι των σκλάβων χωρίς τον φερετζέ της δημοκρατίας; Όπως έγινε με την πανδημία και τα λοκντάουν, όπως γίνεται με το ξέπλυμα του ναζισμού μέσω της ηρωοποίησης του τάγματος Αζόφ…

Χωρίς ελεγχόμενη κατεδάφιση ο κόσμος θα καταρρεύσει για όλους, συμπεριλαμβανομένων των ελίτ.

Ο κόσμος έχει αλλάξει τόσο πολύ, τίποτα δεν φαίνεται πια να έχει νόημα, η κραυγαλέα διαφθορά είναι πλέον ορατή και σε δημοσια θέα (βλ. Novartis, σκάνδαλο ΔΕΗ κλπ), τα ΜΜΕ που έχουν μετατραπεί πλήρως σε  μέσα προπαγάνδας, η διάβρωση των δικαιωμάτων μας.

Ποιο θα είναι το τέλος του παιχνιδιού;

Το τέλος του παιχνιδιού θα ήταν η διαγραφή όλου του χρέους, η δαιμονοποίηση της «ελεύθερης» αγοράς για την κατάρρευση, η πεποίθηση των ανθρώπων ότι φταίνε και ότι ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας είναι η μόνη λύση προκειμένου να αποχωριστούν πρόθυμα την ιδιωτική ιδιοκτησία για «το καλό του συνόλου». Τα διαγγέλματα του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο ώστε να δαιμονοποιηθούν οι πολίτες και να προωθηθεί η ατομική ευθύνη για όλα τα δεινά.

Δεν θα σου ανήκει πλέον τίποτα…

Η ειρωνεία είναι ότι είναι η έλλειψη ελευθερίας και ο συγκεντρωτισμός της εξουσίας που προκάλεσαν την κατάρρευση εξαρχής. Δηλαδή οι κεντρικές τράπεζες να εκτυπώνουν υπερβολικό χρήμα και οι εμπορικές τράπεζες να εκδίδουν υπερβολικές πιστώσεις για να τινάξουν στον αέρα τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Εκτός εάν προτιμηθεί η λύση ενός παγκόσμιου πολέμου… Που κάποιες ελίτ φαίνεται να επιθυμούν διακαώς.

από primenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.