24οι Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Xρυσό μετάλλιο από τον Παύλο Λιότσο στο Ταεκβοντό

 


Ο Παύλος Λιότσος κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική ομάδα στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών στη Βραζιλία.

Χρυσό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξάγονται από την 1η Μαΐου, στην Caxias Do Sul, της Βραζιλίας. Μετά το ασημένιο και τα δύο χάλκινα, ο Παύλος Λιότσος, ο αθλητής του ταεκβοντό, στα -68κ. ανέβασε την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, για το τέταρτο συνολικά μετάλλιο της ελληνικής ομάδας έως σήμερα στη διοργάνωση.

Στον τελικό νίκησε τον Τούρκο Αχμέτ Χακάν Τούνα, ο οποίος υποχώρησε μετά το πρώτο δίλεπτο (10-6) καθώς τα δύο τελευταία ήταν ένα μονόλογος του Έλληνα αθλητή με το σκορ να φθάνει τελικά στο 48-14, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Με τη νίκη του αυτή ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε και το 2-1 στις νίκες με τον συγκεκριμένο αντίπαλο, καθώς οι αγώνες μεταξύ τους ήταν στο 1-1, τον είχε νικήσει μια φορά και είχε ηττηθεί την επόμενη.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ατμόσφαιρα, που είχαν δημιουργήσει οι άλλοι Έλληνες αθλητές, που δεν αγωνίζονταν και ήρθαν να στηρίξουν τον Λιότσο. Ο Έλληνας αθλητής, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα έτρεξε προς το μέρος τους, για να πανηγυρίσει μαζί τους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΩΦΩΝ

Μετά τη μεγάλη νίκη ο Έλληνας ολυμπιονίκης μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Είναι υπερήφανος που σήκωσα τη σημαία της χώρας μου ψηλά και ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος στη μακρινή Βραζιλία. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, κ. Σταυρακάκη και να του ευχηθώ και χρόνια πολλά, τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Κωφών Βορείου Ελλάδος (ΑΣΚΒΕ) Αντώνη Ζασπάλη και όλα τα παιδιά της αποστολής που ήρθαν και με στήριξαν και μου επιφύλαξαν και υποδοχή έκπληξη στο ξενοδοχείο. Τους ευχαριστώ όλους και αυτό το μετάλλιο ήταν πραγματικά η κοπιαστική προσπάθεια χρόνων, που είδα να ανταμείβεται».

Η ημέρα επεφύλασσε και δύο 5ες θέσεις στον τουρνουά ταεκβοντό, από τον Στέργιο Μπεντούλη, στα -58κ. και τη «χάλκινης» ολυμπιονίκη στο poomsae, Ειρήνης Μαχαιρίδου, στα -57κ. των γυναικών.

Ο Μπεντούλης θα μπορούσε άνετα να ανέβει στο βάθρο, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, καθώς προηγείτο με 11-9 του Ιρανού Αλιαζίνα Σαριφιμανές και λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, μια ποινή και μια παρατήρηση από το διαιτητή του αγώνα, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τη λήξη 11-11 και όλα κρίθηκαν στο «χρυσό» πόντο, με τον Ιρανό να παίρνει τον αγώνα, με 3-1.

από primenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.