Ρόμπερτ Μαλόουν κατά New York Times για «δολοφονία χαρακτήρα και επιστήμονα»
Οι New York Times θα βρεθούν αντιμέτωποι με μήνυση, εάν δεν διορθώσουν ένα άρθρο στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο Δρ Ρόμπερτ Μαλόουν έχει διαδώσει «αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με τα εμβόλια [COVID-19] και τον ιό» και το οποίο παραποιεί τον ρόλο του στη δημιουργία της τεχνολογίας mRNA, λένε ο γιατρός και ο δικηγόρος του.
Οι New York Times δημοσίευσαν πρόσφατα ένα άρθρο που αποκαλούσε τον Μαλόουν ως τον «τελευταίο αστέρα παραπληροφόρησης του COVID», γραμμένο από έναν δημοσιογράφο που η εφημερίδα προσέλαβε για να καλύψει την «παραπληροφόρηση», ή τη σκόπιμη διάδοση ψευδών πληροφοριών.
Η δημοσιογράφος Ντάβεϊ Άλμπα αναγνωρίζει ότι ο Μαλόουν πραγματοποίησε μερικά από τα πρώτα πειράματα σχετικά με την τεχνολογία του αγγελιοφόρου RNA (mRNA), η οποία χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των εμβολίων COVID-19 της Pfizer και της Moderna. Όμως το άρθρο αμφισβητεί τον ισχυρισμό του Μαλόουν ότι ο ίδιος εφηύρε τα εμβόλια mRNA.
Επιπλέον, ο Μαλόουν κατηγορείται ότι «διασπείρει παραπληροφόρηση σχετικά με τον ιό και τα εμβόλια σε συντηρητικές εκπομπές», με παραδείγματα των υποτιθέμενων ενεργειών να περιλαμβάνουν το πώς ο Μαλόουν «αμφισβητεί τη σοβαρότητα του κορωνοϊού» και έχει υπερασπιστεί τη χρήση της υδροξυχλωροκίνης και της ιβερμεκτίνης, δύο φαρμάκων που οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ λένε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της COVID-19.
Ο Στίβεν Μπις, ο οποίος εκπροσωπεί τον Μαλόουν, ειδοποίησε τους New York Times στις 6 Απριλίου, ενημερώνοντας τους δικηγόρους της εφημερίδας ότι το άρθρο περιέχει «ψευδείς και δυσφημιστικές δηλώσεις για τον Δρ Μαλόουν ή σχετικά με αυτόν», συμπεριλαμβανομένου του ελάχιστα υποστηριζόμενου τίτλου.
Ο Μπις και ο Μαλόουν λένε ότι η Άλμπα, η οποία εργάζεται για το Bloomberg, αρνήθηκε την προσφορά του Μαλόουν να της δείξει στοιχεία σχετικά με την έρευνα και την εφεύρεση της τεχνολογίας mRNA.
«Αρνήθηκε να δει τις πληροφορίες που προσφερθήκαμε να της παράσχουμε», δήλωσε ο Μαλόουν σε εκπροσώπους του Τύπου.
Σε μια ανάγνωση του άρθρου των New York Times διαπιστώνει κανείς ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στις πατέντες στις οποίες αναγράφεται το όνομα Μαλόουν. Αντ’ αυτού, αναφέρει ότι ο Μαλόουν ισχυρίζεται ότι εφηύρε την τεχνολογία επειδή διεξήγαγε πειράματα σε ανθρώπινα κύτταρα στο Ινστιτούτο Βιολογικών Σπουδών Salk στο Σαν Ντιέγκο, και παραπέμπει σε μια μελέτη που ο Μαλόουν συνυπογράφει σχετικά με την έγχυση RNA σε σκελετικούς μύες ποντικών.
Ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης, ο Δρ Γκιούλα Ασάντι, επικεφαλής της παιδιατρικής νευρολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Παίδων του Κονέκτικατ, παρατίθεται λέγοντας ότι είναι «εντελώς ψευδής ισχυρισμός» για τον Μαλόουν να λέει ότι εφηύρε τα εμβόλια mRNA.
Ο Μαλόουν λέει στους ιστότοπούς του ότι είναι «ο εφευρέτης των εμβολίων mRNA» και «ο αρχικός εφευρέτης του εμβολιασμού mRNA ως τεχνολογίας», αλλά λέει επίσης ότι δεν εφηύρε τα εμβόλια COVID-19. «Στην πραγματικότητα, έχω πολύ ενεργά αποστασιοποιηθεί από αυτά», έγραψε σε μια ανάρτηση στο ιστολόγιό του.
«Τα γεγονότα είναι ότι είμαι κατονομαζόμενος εφευρέτης στα αρχικά εννέα εκδοθέντα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ, τα οποία περιγράφουν την τεχνολογία της πλατφόρμας εμβολίων mRNA», δήλωσε ο Μαλόουν.
Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας καλύπτουν, μεταξύ άλλων, τους μηχανισμούς παράδοσης που χρησιμοποιούνται στα εμβόλια mRNA.
«Αυτές οι πατέντες χρησιμοποιήθηκαν επιθετικά για να εμποδίσουν άλλες εταιρείες να εισέλθουν στον τομέα της τεχνολογίας μέχρι να λήξουν», δήλωσε ο Μαλόουν.
Ενώ ο Ασάντι είναι συν-συγγραφέας της εργασίας, δεν αναφέρεται σε καμία από τις πατέντες.
Ο Δρ Τζον Γουλφ, ο οποίος κατονομάζεται στο έγγραφο και στις πατέντες, έχει αποβιώσει. Ο Δρ Φίλιπ Φέλγκνερ, ο οποίος επίσης αναφέρεται στην εργασία και τις πατέντες, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.
Η δημοσιογράφος των New York Times, Άλμπα κατηγορείται επίσης ότι έψαχνε πηγές για να τις παραθέσει στο Twitter, καθώς δύο από τους τρεις επικριτές είχαν επικρίνει προηγουμένως τον Μαλόουν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Η Δρ Άντζελα Ράσμουσεν, για παράδειγμα, αποκάλεσε τον Μαλόουν τον Αύγουστο του 2021 «απατεώνα» και «έναν ακόμη κομπιναδόρο».
Η ίδια αναφέρεται στο άρθρο των New York Times λέγοντας ότι οι οδηγίες των οργανισμών υγείας αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου, επειδή οι οδηγίες είναι τόσο «αξιόπιστες όσο και τα στοιχεία που βρίσκονται πίσω από αυτές, και επομένως θα πρέπει να αλλάζουν όταν προκύπτουν νέα στοιχεία».
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), μεταξύ άλλων υπηρεσιών υγείας, έχουν επανειλημμένα αλλάξει τις οδηγίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκαλώντας την ολοένα αυξανόμενη δυσπιστία των Αμερικανών, σύμφωνα με έρευνες.
Ορισμένοι κορυφαίοι αξιωματούχοι υγείας έχουν παραδεχτεί ότι παραπλάνησαν τους Αμερικανούς σε βασικά θέματα που σχετίζονται με την πανδημία. Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, για παράδειγμα, έχει παραδεχθεί ότι είπε ψέματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών στις αρχές της πανδημίας, επειδή ανησυχούσε ότι θα υπήρχε έλλειψη μασκών αν ήταν ειλικρινής.
Ο Μαλόουν έχει επικρίνει τον Φάουτσι και το CDC, λέγοντας νωρίτερα φέτος, για παράδειγμα, ότι η απόκρυψη στοιχείων από το CDC σχετικά με την COVID-19 ήταν παράδειγμα «επιστημονικής απάτης».
«Ο Ρόμπερτ Μαλόουν εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι η διόρθωση της πορείας με βάση τα δεδομένα είναι σύμφυτη με την επιστημονική διαδικασία για να διακινεί παραπληροφόρηση», δήλωσε ο Ράσμουσεν στους New York Times, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο ο Μαλόουν κερδίζει χρήματα από το ιστολόγιό του. «Είναι εξαιρετικά ανέντιμο και ανήθικο».
Ο Δρ Άλιστερ Μακάλπιν, μια άλλη πηγή που ασκεί κριτική στον Μαλόουν, προώθησε το άρθρο στο Twitter, ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος «και πολλοί άλλοι», που παρουσιάστηκαν με τον «ψευδή ισχυρισμό» ότι ο Μαλόουν «’ανακάλυψε την τεχνολογία mRNA», είχαν «διαψεύσει» την ιδέα.
Η Άλμπα «φαίνεται ότι αναζήτησε τις πηγές της ψάχνοντας στο Twitter για να βρει επικριτές, γεγονός που υποδηλώνει πρόθεση δυσφήμισης, επειδή έστρεφε τις πηγές της σε άτομα που γνώριζε ότι ήδη δυσφημούσαν», δήλωσε ο Μαλόουν στην Epoch Times.
Οι New York Times κλήθηκαν να ανακαλέσουν δημοσίως τις δηλώσεις που φέρονται ως ψευδείς και δυσφημιστικές, να εκδώσουν γραπτή συγγνώμη και να παράσχουν αποζημίωση για την «εικαζόμενη και πραγματική ζημία» που υπέστη ο Μαλόουν.
Εάν οι ζητούμενες ενέργειες δεν γίνουν εντός 30 ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης, ή εάν γίνουν ενέργειες αλλά κριθούν ανεπαρκείς, ο Μαλόουν σκοπεύει να κινηθεί νομικά, δήλωσε ο Μπις στην εφημερίδα. Ο Μαλόουν επιβεβαίωσε ότι θα μηνύσει την εφημερίδα σε αυτό το σενάριο.
Η Άλμπα δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλια. Η ίδια έχει θωρακίσει τη σελίδα της στο Twitter από τη θέα όλων των χρηστών εκτός από εκείνους που την ακολουθούν.
Εκπρόσωπος των New York Times δήλωσε ότι η ιστορία «ερευνήθηκε και επεξεργάστηκε διεξοδικά και είμαστε σίγουροι για την επιμέλεια του ρεπορτάζ μας».
Το νομικό τμήμα της εφημερίδας εξετάζει τη νομική ειδοποίηση «και θα απαντήσει στους δικηγόρους μετά την εξέταση αυτή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
από primenews
Δεν υπάρχουν σχόλια: