Όταν μια διάψευση επιβεβαιώνει ότι έρχονται ανατροπές



 Γράφει ο Απόστολος Αποστολόπουλος

Είναι παλιό δημοσιογραφικό «αξίωμα» ότι οι «σοβαρές» ειδήσεις μόνο αν διαψευσθούν από επίσημα χείλη θεωρούνται βάσιμες. Δημοσιεύθηκε, λοιπόν, στον ιστότοπο euraktiv ότι η Κομισιόν ανησυχεί και πιέζει για τεχνοκρατική κυβέρνηση στην Αθήνα και εκλογές τον Σεπτέμβριο. Η διάψευση ήρθε οργίλη την επομένη, 3 του Φλεβάρη, από τον ίδιο τον Eric Mamer, επικεφαλής εκπρόσωπο της Κομισιόν, που στόλισε το δημοσίευμα με τις λέξεις «γελοίο και παντελώς αβάσιμο».

Γιατί «ανησυχεί», κατά το δημοσίευμα, η Κομισιόν; Διότι, λέει, έρχεται πακτωλός χρημάτων στην Ελλάδα και το υφιστάμενο, πολιτικό, προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί… Και οι Βρυξέλλες φοβούνται (!) ότι η ελληνική κυβέρνηση «είναι έρμαιο ισχυρών πιέσεων από μια περίκλειστη ομάδα επιχειρηματιών». Η εν λόγω ομάδα δεν κατονομάζεται, αλλά αντιθέτως η Κομισιόν αναφέρεται σε Γερμανούς «και άλλους» ξένους επενδυτές που ανησυχούν ήδη από τον περασμένο Ιούνιο για το ότι τα λεφτά θα πάνε σε σίγουρες επενδύσεις και όχι σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου ή/και σε μικρομεσαίους.

Εδώ, πράγματι, έχει νόημα ο χαρακτηρισμός «γελοίο» που μεταχειρίζεται ο κ. Μamer, αφού η Κομισιόν (και οι Γερμανοί) εμφανίζονται ως πρωτοπόρος τολμηρός επιχειρηματίας. Όταν όλοι γνωρίζουν ότι ειδικά οι Γερμανοί προωθούν τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη καταστρέφοντας π.χ. κλασικές πηγές όπως ο λιγνίτης, φθηνότερες και μη υποκείμενες στα πάνω-κάτω του φυσικού αέριου κ.λπ.

Το ζουμί, όμως, είναι στην κατάληξη: Αν, λέει το δημοσίευμα, υπάρξει μια «πολιτική κρίση» (πόθεν;) υπάρχουν έτοιμα σενάρια απάντησης: να μπλοκαριστεί η επόμενη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης – ο εκβιασμός είχε χρησιμοποιηθεί και επί Σόιμπλε.

Λοιπόν: Μια «δεξιά» κυβέρνηση δεν φέρνει την Άνοιξη. Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι ενόχληση. Μια πολιτική κρίση μπορεί να αναδυθεί ανά πάσα στιγμή. Αν δούμε το τοπίο θα εντοπίσουμε και τους παίκτες. Υπάρχουν βιγλάτορες αλλά μιλούν σε ώτα μη ακουόντων. Οι Πύλες είναι ανοιχτές.

από edromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.