Όχι άλλη «αριστεία»! O Mητσοτάκης πρότεινε να πουλάμε το λάδι των αρχαιολογικών χώρων! «Συζητούσαμε με την υπουργό και με τον κ. Σκέρτσο για το πόσα ελαιόδεντρα έχουμε, έχει αυτή τη στιγμή το υπουργείο Πολιτισμού, εντός αρχαιολογικών χώρων. Σας διαβεβαιώ ότι το λάδι που μπορεί να παράγεται σε συνεννόηση με μια ομάδα παραγωγών, μέσα από την Ολυμπία, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή θα μπορεί να πουληθεί (…) Άλλη λοιπόν μια ευκαιρία να δούμε τη σύνδεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με τον πρωτογενή τομέα(…)Αυτό είναι ανταγωνιστικό». 

Ο άνθρωπος που έκανε αυτή τη δήλωση είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνος αλλά μαζί με τον ΣΕΒαστό Σκέρτσο, σκέφτηκε τα παραπάνω αδιανόητα.

Τι να σχολιάσει κανείς; Την απίστευτη γελοιότητα να σκεφτεί κάποιος πως θα κάνει μεγάλες μπίζνες με τα ελαιόδεντρα των αρχαιολογικών χώρα; Την «αριστεία» που αντιμετωπίζει τους αρχαιολογικούς  χώρους, χώρους Πολιτισμού και Ιστορίας, σαν «ευκαιρία» για να βγάλει λάδι η χώρα και να … θησαυρίσει;

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στην Αρχαία Ολυμπία, όπου εγκαινίασε το έργο της Microsoft για τη ψηφιακή αναπαράσταση του αρχαιολογικού χώρου. Δεν γνωρίζουμε εάν οι εκπρόσωποι της πολυεθνικής του πρότειναν να γίνει ψηφιακή αναπαράσταση από το μάζεμα της ελιάς των αρχαιολογικών χώρων. Πάντως, κάποιο θέμα έχουν στην κυβέρνηση με τις ελιές. Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης είχε τάξει στους εργαζόμενους πως, με το νόμο θεσμοθέτησης 10ωρου εργασίας,  θα παίρνουν κάτι ώρες πίσω για να πηγαίνουν να μαζεύουν ελιές!

 

από imerodromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.