Η αλά τούρκα “ανεξάρτητη Δικαιοσύνη” του Ερντογάν…



 Γράφει η Κόμπρα

Αυτός ο τύπος δεν παίζεται! Ο λόγος για τον Ερντογάν που εκτός των άλλων το παίζει και μεγάλος υπερασπιστής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Προφανώς, οι λέξεις δεν έχουν το ίδιο νόημα. Έφτασε, λοιπόν, να απειλήσει με απέλαση τους πρεσβευτές των δέκα δυτικών κρατών που τόλμησαν να υπογράψουν έκκληση για την άμεση αποφυλάκιση του εκδότη, επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά.

Ο Ταγίπ δήλωσε: «Είπα στον υπουργό μας των Εξωτερικών πως δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τους υποδεχθούμε αυτούς στη χώρα μας». Θα είχε πλάκα εάν υλοποιούσε την απειλή του. Στην Ελλάδα, πάντως, θα του ανάβαμε λαμπάδα σαν το μπόι του! Γιατί μεταξύ μας κανένας άλλος Τούρκος ηγέτης δεν θα πυροβολούσε τα πόδια της χώρας του με τέτοιον τρόπο.

Ο ίδιος, πάντως, δεν ξέρει ούτε να χρησιμοποιεί τα προσχήματα με αποτελεσματικό τρόπο. Όταν διατάζει τους δικαστές να καταδικάζουν ακόμα και έφηβους, επειδή έγραψαν κάτι επικριτικό για τον ίδιο στα σόσιαλ μίντια, έχει το θράσος να επικαλείται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στην Τουρκία! Ο άνθρωπος είναι σκέτο ανέκδοτο. Τόσο ανεξάρτητη είναι η τουρκική Δικαιοσύνη που στέλνει στη φυλακή με συνοπτικές διαδικασίες όσους ο “σουλτάνος” αποκαλέσει “τρομοκράτες”, “κατασκόπους”, ή έστω επίδοξους ανατροπείς της κυβέρνησης. Το “κυνήγι μαγισσών” έχει γίνει εργαλείο κρατικής καταστολής διά ασήμαντον αφορμή.

Ο Ερντογάν, που φοβάται και τη σκιά του, έχει δώσει εντολή στην ΜΙΤ να απαγάγει και αντιφρονούντες από ξένες χώρες, όπως έκανε με τον ανιψιό του Φετουλάχ Γκιουλέν. Αυτό δεν τον εμποδίζει να κουνάει το δάκτυλό του σε όσους εκτός Τουρκίας ασκούν κριτική στις πρακτικές του καθεστώτος του. «Είναι δουλειά σας να κάνετε μάθημα στην Τουρκία; Ποιοι νομίζετε πως είστε; Το δικαστικό σώμα μας είναι ένα από τα ωραιότερα παραδείγματα ανεξαρτησίας». Τι να πούμε εδώ, απλά σηκώνουμε τα χέρια ψηλά!

Ο  Οσμάν Καβάλα φυλακίστηκε με απόφαση “ανεξάρτητου” δικαστηρίου, επειδή ήταν φιλάνθρωπος, χορηγός πολιτιστικών δράσεων και εκδότης. Η αμαρτία του ήταν ότι δεν πληρούσε τα στάνταρ του “Ταγίπ του Μεγαλοπρεπούς”. Και τα ιδεολογικά στάνταρ του είναι πως ο δυτικός πολιτισμός είναι εχθρός του Ισλάμ και του παντουρκισμού. Πολιτισμός για τον “σουλτάνο” είναι μόνο ό,τι προβάλει και προωθεί το νεοοθωμανικό του όραμα, τη “μεγάλη Τουρκία”.

Δεν λέω, απειλή και μάλιστα μεγάλη και άμεση είναι η Τουρκία του Ερντογάν για τον Ελληνισμό, αλλά έτσι όπως το πάει μπορεί να αποδειχθεί και ευεργέτης. Με τη μεγαλομανία του δεν αποκλείεται καθόλου να την ρίξει στα γεωπολιτικά βράχια τη χώρα του. Προς το παρόν την ρίχνει στα βράχια οικονομικά. Για φανταστείτε ο Ταγίπ να ήταν σώφρων και μετρημένος, θα την είχαμε πολύ άσκημα.

Ακόμα τον ανέχονται, παρότι έχει προβεί σε βαρύτατα προσβλητικές δηλώσεις για δυτικούς ηγέτες και για δυτικές χώρες, που ξεφεύγουν από τον πολιτικό πολιτισμό. Να θυμηθούμε ότι αποκάλεσε τον Μακρόν “εγκεφαλικά νεκρό”. Να θυμηθούμε όσα έχει σούρει στους Αμερικανούς. Η αλυσίδα είναι μακριά…

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.