«Κόβει η αλήθεια και θερίζει κι όποιον τη βρει τον βασανίζει»



Της Μαρίνας Βήχου

Μερικές φορές στη ζωή μας «κόβει η αλήθεια και θερίζει κι όποιον τη βρει τον βασανίζει»… Έτσι λοιπόν κι εγώ σήμερα γράφοντας αυτό το άρθρο θα αναφερθώ και στην τραγική περίπτωση του συντρόφου μου δημοσιογράφου Τάκη Διαμαντή, που νοσηλεύεται εδώ και 55 μέρες στο νοσοκομείο Σωτηρία, εκ των οποίων τις 45 είναι διασωληνωμένος και δίνει μια άνιση μάχη για τη ζωή του.

Ο Τάκης είναι 79 ετών και εδώ και χρόνια έχει ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια), εξ αιτίας του ότι υπήρξε βαρύς καπνιστής μέχρι πριν 15 χρόνια, όταν και το εγκατέλειψε.

Όταν τον μετέφερα στο Σωτηρία ήταν το απόγευμα της τέταρτης μέρας που είχε εκδηλώσει συμπτώματα και είχε διαγνωστεί θετικός με κορωνοϊό. Από την πρώτη μέρα σε συνεννόηση με δύο οικογενειακούς φίλους γιατρούς έπαιρνε κορτιζόνη, αντιβίωση και βιταμίνες σε ψηλές δόσεις και ως και το απόγευμα της τρίτης μέρας πήγαινε καλά. Το βράδυ της τρίτης μέρας του προσθέσαμε οξυγόνο με αναπνευστήρα, καθώς τα επίπεδα οξυγόνου του έδειξαν πτωτική τάση. Όταν την τετάρτη μέρα ανέβασε πυρετό και έπεσε το οξυγόνο του στο 90 (το κανονικό του λόγω ΧΑΠ ήταν 92-93) κατά προτροπή και του οικογενειακού φίλου γιατρού τον μεταφέραμε στο Σωτηρία. Εκεί η γιατρός με την οποία μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε ότι είναι βαρύ περιστατικό και ενδέχεται να τον διασωληνώσουν. Τις εξέφρασα τις ενστάσεις μου με έντονο τρόπο.

Γνώριζε βέβαια η γιατρός ότι διασωληνώνοντας ένα άτομο αυτής της ηλικίας και με ΧΑΠ παίζεις «ρωσική ρουλέτα», καθώς αυτά τα άτομα κινδυνεύουν να φύγουν από τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, στις οποίες η Ελλάδα είναι από τις πρωταθλήτριες στην Ευρώπη. Τελικά 9 μέρες μετά πράγματι τον διασωλήνωσαν, μια μέρα αφ’ ότου βρέθηκα νοσηλευόμενη κι εγώ στο Σωτηρία σε θάλαμο με 50% εμβολιασμένες ασθενείς. Στον γιο μας τον ενημέρωσαν 5 λεπτά πριν ξεκινήσουν την διασωλήνωση, λέγοντας του ότι «αν δεν διασωληνωθεί ο πατέρας σου κινδυνεύει να πεθάνει». Για το τι ακριβώς συνέβη θα ζητήσω άμεσα να μου παραδοθεί αντίγραφο του ιατρικού του φακέλου εν ανάγκη και με δικαστική εντολή.

Δεν πτοείται η κυβέρνηση των ανίκανων γιατί έχει βρει μια «Αριστερά» που «βάζει πλάτες» στο αφήγημά της, ενώ όλη η κοινωνία βοά και αναρωτιέται ποιες είναι οι δεσμεύσεις του «ανέμελου» Πρωθυπουργού προς την Pfizer

Στο δια ταύτα όμως. Αν η εγκληματικά ανίκανη κυβέρνηση είχε αδειοδοτήσει έγκαιρα τα μονοκλωνικά αντισώματα, όπως εδώ και μήνες ζητούσαν ο χειρουργός γιατρός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολακης και ο καθηγητής της Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, τότε η ζωή των βαριά νοσούντων όπως ο Τάκης, ιδιαίτερα όταν έρχονται για νοσηλεία τις πρώτες μέρες θα είχε σωθεί, όπως ακριβώς σώθηκαν ο Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, καθώς και ο Τραμπ.

Όπως έχει επανειλημμένα αναφέρει ο Παύλος Πολάκης χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία και πρόσφατα η Αγγλία τα προμηθεύτηκαν αυτοτελώς, χωρίς να περιμένουν την Ευρωπαϊκή επιτροπή, μόλις ο ΕΜΑ έδωσε τη δυνατότητα 6 μήνες πριν και μείωσαν σημαντικά τα ποσοστά θανάτων.

Ήδη εξ άλλου από τον Φλεβάρη-Μάρτη υπήρχαν οι μελέτες ότι ο συνδυασμός αντισωμάτων που παρήγαγαν οι εταιρείες Regeneron, Lilly και Glaxo είναι δραστικός απέναντι και στις μεταλλάξεις, όπως η Δέλτα.

Και η κυβέρνηση αυτή είναι υπεύθυνη και υπόλογη που δεν απάντησε ποτέ –όπως επίσης καταγγέλλει ο Πολάκης– σε επιστολή της εταιρείας Lilly από τον Δεκέμβρη του 2020 για την δέσμευση 1.000-2.000 δόσεων τον μήνα για τις ανάγκες της χώρας μας. Πόσες ζωές θα είχαν σωθεί;

Όμως όχι… η ανίκανη και εγκληματικά υπεύθυνη αυτή κυβέρνηση απ’ ότι όλα δείχνουν ήθελε να αυξάνεται ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνώσεων ώστε να επιβάλλει ένα κλίμα βίας, φόβου και τρομοκρατίας στους πολίτες, για τα εφαρμόζει τα εγκληματικά και αναποτελεσματικά λοκντάουν, για να κοροϊδεύει με τη δήθεν «Επιχείρηση Ελευθερίας», που τελικά κατέληξε να είναι «Επιχείρηση Κοροϊδίας», αφού και οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν, και ίδιο ιικό φορτίο με τους εμβολιασμένους κουβαλούν και νοσούν και νοσηλεύονται και διασωληνώνονται (3 διασωληνωμένοι εμβολιασμένοι στην ΜΕΘ που είναι ο Τάκης) και πεθαίνουν. Πέρα από αυτό, σκόπιμα αποκρύπτονται οι παρενέργειες από τα εμβόλια, δεν ενημερώνονται οι πολίτες για την κίτρινη κάρτα που μπορούν να καταθέσουν στην πλατφόρμα του ΕΟΦ και στοχοποιούνται ως «νέοι Εβραίοι» οι ανεμβολίαστοι, ενώ συγχρόνως καλλιεργείται μεθοδευμένη με τη συνδρομή των χρυσοπετσωμένων ΜΜΕ ο εθνικός διχασμός.

Όμως δεν πτοείται η κυβέρνηση των ανίκανων γιατί έχει βρει μια «Αριστερά» που «βάζει πλάτες» στο αφήγημά της και ενώ όλη η κοινωνία βοά και αναρωτιέται ποιες είναι οι δεσμεύσεις του «ανέμελου» Πρωθυπουργού προς την Pfizer του κυρίου Μπουρλά, η «αριστερή» συστημική αντιπολίτευση ποιεί την νήσσα και με τη σιωπή της συμβάλλει στο υγειονομικό απαρτχάιντ και τη στροφή του πολιτεύματος σε ένα όλο και πιο ολοκληρωτικό μοντέλο με κατάργηση του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου. Ο μόνος δρόμος που απομένει στους πολίτες είναι αυτός της Αντίστασης, της Αποκάλυψης του Εγκλήματος που συντελείται και της Αλληλεγγύης. Προσωπικά αυτό τον δρόμο θα ακολουθήσω και για τη δικαίωση του Τάκη…

από edromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.