Τεράστια κενά, λόγω αναστολής, στα νοσοκομεία-Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υποχρεώνονται να εργάζονται



 Υπολογίζεται πως περίπου 10.000 υγειονομικοί θα βρεθούν εκτός εργασίας με βάση την πρόσφατο νόμο αν και ο τελικός αριθμός αυτών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν επαρχιακά νοσοκομεία, στα οποία τα ποσοστά ανεμβολίαστων φτάνουν έως και 30%. ​​​​

Ενδεικτικά

  • Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» ανεμβολίαστοι είναι περίπου μέχρι στιγμής 240 από τους συνολικά 1.850 εργαζόμενους.
  • Περίπου 100 από τους συνολικά 1.800 εργαζόμενους στο νοσοκομείο  «Ιπποκράτειο» είναι ανεμβολίαστοι.
  • Ο αριθμός των εργαζομένων (γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικό και άλλο προσωπικό) που θα βγουν σε αναστολή στα τρία νοσοκομεία της Πάτρας ανέρχεται στους 580.
  • Εκτός του νοσοκομείου Βόλου βρίσκονται 58 άτομα από τους 990 εργαζόμενους.
  • Περίπου 40 άτομα από το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Χαλκίδας αναμένεται να πάρουν σήμερα στα χέρια τους τη διοικητική πράξη αναστολής.
  • Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας, το σύνολο των ανεμβολίαστων εργαζομένων που από σήμερα βγαίνουν σε αναστολή είναι 64 άτομα και πρόκειται για νοσηλευτές, ιατρούς, βοηθητικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, τεχνικούς, καθαρίστριες κλπ.
  • Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπολογίζεται ότι 25 εργαζόμενοι, από τους οποίους επτά είναι γιατροί, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αποτυχαίνει και γελοιοποιείται η κυβέρνηση.

Απίστευτες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα στα νοσοκομεία της χώρας από το πρωί, καθώς σήμερα υποτίθεται θα έβγαιναν σε αναστολή εργασίας όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. 

Παρόλα αυτά ήδη υπάρχουν πολλά προβλήματα στην λειτουργεία των νοσοκομείων και έτσι από το πρωί εργάζονται κανονικά και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο νοσοκομείο Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Πέτρος Κετικίδης, το τμήμα προσωπικού ενημέρωσε ότι «δεν βγαίνουν οι βάρδιες και χρειαζόμαστε άτομα».

Μάλιστα αρκετά τηλέφωνα ανεμβολίαστων «χτύπησαν» από χθες στο βράδυ, με τους προϊσταμένους τους, όπως καταγγέλλεται τουλάχιστον, να τους ζητούν σήμερα να προσέλθουν κανονικά στη δουλειά τους.

Αυτό και μόνο καταμαρτυρά πόσο μεγάλα προβλήματα θα δημιουργηθούν εάν εφαρμοστούν οι εκβιασμοί της κυβέρνησης προς τους ανεμβολίαστους.

Την είδηση την επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός. 

«Στη Χαλκιδική είχαμε 220 ανεμβολίαστους, έμειναν 90. Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που είχαμε 200-300, έμειναν λιγότεροι από 100 και υπάρχουν και ραντεβού για τις επόμενες ημέρες. Στο ΑΧΕΠΑ ο διοικητής ετοίμασε κάρτες και δεν επέτρεπε στο ανεμβολίαστο προσωπικό να μπαίνει στο νοσοκομείο. Σε άλλα νοσοκομεία, όπως στο Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, όσοι δεν εμβολιάστηκαν κλήθηκαν στις θέσεις τους γιατί δεν έβγαινε η βάρδια. Σε κάποια άλλα νοσοκομεία δεν είναι στα προγράμματα οι συνάδελφοι. Υπάρχει ένα αλαλούμ. Όλο αυτό δε δείχνει να υπάρχει προετοιμασία και σχεδιασμός»πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχει μια υπουργική απόφαση 27 Αυγούστου που δίνει παράταση 15 ημέρες στο προσωπικό των ψυχιατρικών νοσοκομείων και τους ψυχιατρικούς τομείς των γενικών νοσοκομείων. Γνωρίζαμε την απόφαση. Γιατί να μη δοθεί παράταση και στους υπόλοιπους; Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στα ψυχιατρικά νοσοκομεία σε σχέση με τα άλλα. Από αυτά τα νοσοκομεία θα έφευγε το 10%, όπως και στα άλλα νοσοκομεία της χώρας. Χθες εμβολιάστηκαν αρκετοί συνάδελφοι. Καλούμε και τους υπολοίπους να κλείσουν ραντεβού και ζητάμε από τη νέα ηγεσία του υπουργείο να δώσει λίγες μέρες προθεσμία γιατί είμαστε σίγουροι ότι πολλοί θα εμβολιαστούν», είπε ο επίσης ο Γιαννακός.

70 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι μπήκαν στο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη για να βγουν οι βάρδιες

Στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο Γεννηματά, περίπου 70 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, μπήκαν κανονικά σήμερα στο νοσοκομείο να εργαστούν γιατί δε θα έβγαιναν οι βάρδιες.

«Ήρθαμε κανονικά στη δουλειά, οι συνάδελφοι ήταν στα προγράμματα. Δεν υπάρχει καμία πράξη από πλευράς της διοίκησης για αναστολή εργασίας. Ο διοικητής του νοσοκομείου μας είπε ότι όποιος εμβολιαστεί σήμερα μπορεί να συνεχίσει κανονικά τη δουλειά του. Αυτό δεν προβλέπεται από το νόμο. Τα γραφεία προσωπικού είπαν ότι δε γνωρίζουν τίποτα. Οι συνάδελφοι δουλεύουν κανονικά. Μας είπαν ότι είναι έτοιμοι και δε θα υπάρξουν προβλήματα σε νοσοκομεία, αλλά συνάδελφος που είναι ανεμβολίαστη την πήρε ο προϊστάμενος του τμήματος και της είπε να έρθει κανονικά για δουλειά γιατί δε βγαίνει το πρόγραμμα», εξήγησε ο κ. Πέτρος Κετικίδης, οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ.

από iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.