Ο αψύς Κρητικός που αγαπούν να μισούν στην Κουμουνδούρου



 Γράφει ο Γιώργος Λυκοκάπης

Και πάλι ο “αψύς Κρητικός” Παύλος Πολάκης πυροδοτεί την πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις αναρτήσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στα social media. Η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Πολάκη ότι «ισοπεδώνει την επιστήμη», αναφέροντας χαρακτηριστικά «ιδού τι θα συνέβαινε αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Λίγο μετά το κυβερνών κόμμα επανήλθε με νέα του ανακοίνωση, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «καλύπτει απόλυτα τον Παύλο Πολάκη», συνεχίζοντας έναν κύκλο επιθέσεων που ξεκίνησε ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής. Γραμμή της ΝΔ πλέον είναι η εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης, δηλαδή τους αρνητές του εμβολιασμού και τους συνωμοσιολόγους, “πατώντας” στις επίμαχες αναρτήσεις και δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Μεταξύ άλλων ο χειμαρρώδης πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας (επιτιθέμενος πάντα στον αγαπημένο του στόχο, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και την «εντεταλμένη» Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων) σημείωνε πως «εγώ κάνω μόνο δοκιμασμένα εμβόλια» και πως «αν ήμουν υπουργός θα πρότεινα τον εμβολιασμό μόνο για όσους είναι άνω των 60-65 ετών», αναρτήσεις που “όπλισαν” την επιχειρηματολογία του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε αμηχανία ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι αναρτήσεις του κ. Πολάκη προκάλεσαν και την διαδικτυακή του κόντρα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, η οποία αναφέρθηκε σε «παρορμητικές αναρτήσεις», μία αναφορά που “εξαγρίωσε” τον “αψύ Κρητικό” που της απάντησε (στο γνώριμο εκρηκτικό του ύφος του) ότι «όση αγάπη για την ανθρώπινη ζωή έχω εγώ ως γιατρός και ως αριστερός, δεν θα την αποκτήσεις να ζήσεις τρεις ζωές»!

Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλά για «κυβερνητική διέξοδο διαφυγής», καλώντας το Μαξίμου να δώσει απαντήσεις για «το πρωτοφανές φιάσκο της διαχείρισης του εμβολίου της AstraZeneca». Προηγουμένως στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονταν δικαιωμένοι από τις εξελίξεις με το AstraZeneca την στιγμή που όλος ο επικοινωνιακός μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου είχε “ξεσκίσει” τον Αλέξη Τσίπρα, έπειτα από την δήλωση που είχε κάνει τον περασμένο Μάιο για «ξεστοκάρισμα» του επίμαχου εμβολίου στις νεαρές ηλικίες. Στην κυριολεξία ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύρισε την δημόσια ομολογία του Άρη Πορτοσάλτε, ότι “δικαιώθηκε” ο κ. Τσίπρας!

Μέχρι που ήρθαν οι αναρτήσεις του “αψύ Κρητικού” Πολάκη, οι οποίες έφεραν ένα “μούδιασμα” στο κόμμα. Πολλοί θεωρούν πως και πάλι ο Πολάκης με το παρορμητικό του ύφος αποπροσανατολίζει την συζήτηση και δίνει “πατήματα” στην κυβέρνηση, την στιγμή που η ίδια ήταν επικοινωνιακά στριμωγμένη. Να σημειώσουμε πως η κ. Λινού στην οποία επιτέθηκε ο κ. Πολάκης είχε προταθεί από τον ίδιο τον Τσίπρα ως υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής, ενώ είχε δικαιώσει την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ, συστήνοντας σε ανύποπτο χρόνο την αναστολή της χορήγησης του AstraZeneca στις νεαρές ηλικίες.

Και πάλι ο “αψύς Κρητικός”

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο “ασυγκράτητος και χειμαρρώδης” Πολάκης φέρνει αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ. Μνημειώδεις έχουν μείνει οι επιθέσεις του σε δημοσιογράφους ως υπουργός, με ανοίκειες εκφράσεις, όπως «βοθροκάναλα» και πως θα έβαζε «τρία μέτρα κάτω από την γη», δημοσιογράφο με τον οποίο είχε συγκρουστεί σε συνέντευξη τύπου. Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν την συντριπτική ήττα του κόμματος στις Ευρωεκλογές στην “βεντέτα” που είχε ανοίξει ο “αψύς Κρητικός” με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, στον οποίο είχε εξαπολύσει μία άκομψη επίθεση, θεωρώντας πως κατάφερε και έκανε συμπαθή τον νεαρό Ευρωβουλευτή σε πλατιά στρώματα.

Για τους επικριτές του ο Παύλος Πολάκης εκπροσωπεί ένα ιδιότυπο ρεύμα “αυριανισμού” στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνουν πως αυτό το ρεύμα δεν έχει σχέση με την ιδεολογική παράδοση της Αριστεράς, αλλά θυμίζει περισσότερο την κακή παράδοση του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Όμως όλοι αναγνωρίζουν την δημοφιλία που έχει ο “αψύς Κρητικός” σε ένα σημαντικό τμήμα της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εξάλλου είχε και η “Αυριανή”, που αγοράζονταν σωρηδόν από οπαδούς του ΠΑΣΟΚ στα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης είχαν εξαπολύσει “πόλεμο” στον Παπανδρέου, με αφορμή το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Αυτό το δεδομένο γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας και έχει αποφύγει να συγκρουστεί με τον “αψύ Κρητικό”, όπως ο ίδιος τον έχει αποκαλέσει. Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε και πάλι τον κ. Πολάκη από το βήμα της Βουλής, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν ως πρωθυπουργός, αποδίδοντας τις εκρήξεις του στον “κρητικό αυθορμητισμό” του, έστω και αν για τους επικριτές του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, βρίζοντας συνεχώς στα social media, μοιάζει να συμπεριφέρεται περισσότερο ως troll, παρά ως στέλεχος αριστερού κόμματος.

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.