Νέος βιασμός από αγέλη Πακιστανών – Μήπως ήρθε η ώρα για αφύπνιση;



 Γράφει ο Γιώργος Λυκοκάπης

Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι μία 25χρονη κοπέλα με νοητική στέρηση και μάλιστα έγκυος βιάστηκε από τέσσερις Πακιστανούς. Ένας τους δράστες φέρεται να παρέσυρε την κοπέλα σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου η 25χρονη βιάστηκε ομαδικά, μέχρι να καταφέρει τελικώς να διαφύγει. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις από τους δράστες και αναζητεί τον τέταρτο. Είχε προηγηθεί η σεξουαλική επίθεση στις 7 Ιουνίου, όταν ομάδα Πακιστανών είχαν προσπαθήσει να ξεγυμνώσουν μία γυναίκα στο Κορωπί, μεταδίδοντας μάλιστα την επίθεση τους σε livestreaming!

Το τελευταίο διάστημα μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων προκαλεί σοκ στην ελληνική κοινωνία, από τον βιασμό μιας 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα από έναν 35χρονο Βούλγαρο, μέχρι τον άγριο ξυλοδαρμό ενός Ρουμάνου από ομάδα νεαρών Ελλήνων, οι οποίοι προηγουμένως είχαν παρενοχλήσει την κόρη του. Όμως, η υπόθεση στα Πετράλωνα, όπως και η άλλη στο Κορωπί, παρουσιάζει μία διαφορά. Έχουμε επίθεση “αγέλης” βιαστών, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο στο Πακιστάν.

Οι ομαδικοί βιασμοί απασχολούν το αστυνομικό δελτίο της ισλαμικής χώρας, με τα θύματα να είναι συχνά γυναίκες Χριστιανές. Ήδη από την δεκαετία του ’70, σε συνέντευξη του στην Οριάνα Φαλάτσι, ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ζουλφικάρ Μπούτο περιέγραφε την οργή του όταν διάβασε στις εφημερίδες πως «εκατοντάδες φοιτητές επιτέθηκαν σε παραλία στο Καράτσι σε φοιτήτριες και τις ξεγυμνώσανε», αποκαλώντας τους δράστες «καθάρματα».

Σχολιάζοντας τα αυξανόμενα περιστατικά βιασμών στο Πακιστάν, ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας Ιμράν Χαν, απόφοιτος μάλιστα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είχε περιοριστεί να δηλώσει πως οι γυναίκες πρέπει «να φορούν μαντίλα για να μην δελεάζουν τους βιαστές»! Η “ταλιμπανοποίηση” του Πακιστάν, που πήρε μάλιστα γενικευμένη έκταση έπειτα από το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μπούτο το 1979, έχει δημιουργήσει μία “κουλτούρα βιασμού” σε μεγάλα τμήματα της πακιστανικής κοινωνίας, που θεωρούν «πόρνες» τις γυναίκες που δεν φορούν φορούν μαντίλα. Επομένως, “δεν τρέχει και τίποτα” αν βιαστούν!

Το πρόβλημα της μετανάστευσης

Όσων αφορά την Ελλάδα, η συμμετοχή των παράνομων μεταναστών (στην περίπτωση των Πακιστανών αναφερόμαστε στην συντριπτική τους πλειονότητα σε άνδρες μέχρι 50 ετών που ζουν σε γκετοποιημένες περιοχές) σε αυτή την κατηγορία εγκλημάτων ήταν και παραμένει δυσανάλογα μεγάλη. Η αιτία οφείλεται σε κοινωνικούς λόγους, όχι προφανώς σε φυλετικούς.

Οι ολοένα και περισσότεροι παράνομοι μετανάστες εκ των πραγμάτων αδυνατούν να βρουν εργασία. Τις λίγες φορές που βρίσκουν, είναι κατά κανόνα “μαύρη” και κακοπληρωμένη. Αυτές οι συνθήκες λειτουργούν σαν θερμοκήπιο για την ανομία και την εγκληματικότητα. Οι Έλληνες που θα πέσουν στην ανεργία συνήθως διαθέτουν υποτυπώδεις διεξόδους. Ο οικογενειακός και κοινωνικός περίγυρος προσφέρει κάποιο “κλαδί” για να κρατηθούν και λειτουργεί ανασταλτικά για τη διολίσθησή τους στην παρανομία.

Για τους άνεργους μετανάστες που φυτοζωούν σε τρώγλες, το πρόβλημα επιβίωσης είναι οξύτερο και η απουσία ανασταλτικών παραγόντων τούς καθιστά εκ των πραγμάτων πιο ευάλωτους στον πειρασμό της εγκληματικότητας. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπονομεύονται οι κοινωνικές ισορροπίες και οι γκετοποιημένες περιοχές λειτουργούν ως θύλακοι εγκληματικότητας.

Στην δημόσιο λόγο κυριαρχεί μία πολιτικοποίηση των εγκλημάτων, για παράδειγμα, στο αν ο δράστης του βιασμού στα Πετράλωνα «αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου», ή στο ότι ο δολοφόνος της Καρολάιν «είναι Έλληνας και όχι Γεωργιανοί, όπως μας έλεγε η αστυνομία». Η συζήτηση αυτή, όμως, συσκοτίζει την πραγματικότητα. Κανείς προφανώς δεν αρνείται ότι υπάρχει εγκληματικότητα και από Έλληνες, όμως η γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών που έχει γίνει από την αλόγιστη μετανάστευση δημιουργεί ένα σοβαρό ζήτημα ασφαλείας, το οποίο για χρόνια το ελληνικό κράτος προτιμά να κάνει ότι δεν βλέπει.

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.