Κι όμως, ο δολοφόνος δεν ήταν αδίστακτοι αλλοδαποί ληστές!
Γράφει ο Δημήτρης Χρήστου
Πως να αποφύγεις ένα τόσο συγκλονιστικό θέμα, όπως αυτό: την δολοφονία μιας νεαρής μητέρας και συζύγου, από έναν τόσο σκληρό και ψυχρό άνδρα; Σεβασμό στους ειδικούς για τις αναλύσεις που άρχισαν και επιχειρούν να φωτίσουν το ανθρώπινο μυστήριο. Υπάρχουν όμως και πτυχές σε αυτή τη ιστορία, που αποκαλύπτουν την επιπολαιότητα και σκοπιμότητα αξιωματούχων, που αναδείχτηκαν σε ύπατα αξιώματα και που εξ αντικειμένου οφείλουν να είναι ψύχραιμοι, ουδέτεροι και δίκαιοι, για να εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους.
Απέναντι στο νόμο, όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία, εισόδημα, θρησκεία, χρώμα. Αυτά στη θεωρία. Όταν λοιπόν για λόγους προπαγάνδας, ο στριμωγμένος υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε την επικήρυξη των αλλοδαπών ληστών και δολοφόνων της νεαρής μητέρας, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες, το έκανε για να επηρεάσει την κοινή γνώμη και να βγει ο ίδιος από τη δύσκολη θέση, μετά τα μπαράζ των μαφιόζικων εκτελέσεων.
Και έσπευσε να στηρίξει το αφήγημα, η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, κ. Άννα Ζαΐρη που δήλωσε ότι η βιαιότητα του εγκλήματος αυτού «οφείλεται στην εισροή πληθυσμών που δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση δηλαδή», ενώ «η Ελλάδα είναι μια κοινωνία που είχε πολλών αιώνων παράδοση στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής»!
Μετά, πώς να μην αναρωτηθείς, ποιοι και πώς αξιολογούν τους δικαστές για τα αξιώματα που θα αναλάβουν; Ίσως η απάντηση βρίσκεται στο πρόσφατο περιστατικό προαγωγής σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου της κ. Αδαμαντίας Οικονόμου, η οποία στην τελική αγόρευσή της πρότεινε την αθώωση όλων των μελών της Χρυσής Αυγής, χωρίς η ομόφωνη απόρριψη της πρότασής της από το δικαστήριο, να ληφθεί υπόψιν από τους αξιολογητές της.
Πολλά τα περιστατικά
Πολλά τα παρόμοια περιστατικά, που δίνουν δικαιώματα στους πολίτες να αμφισβητούν την ανεξαρτησία των δικαστών. Πριν λίγο καιρό προήχθη η αποπεμφθείσα, αρχική εισαγγελέας στην υπόθεση Novartis κ. Ελένη Ράικου. Κι αυτό έγινε, παρότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διέταξε να ερευνηθεί ως προς την υπόθεση της Novartis, μετά το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη.
Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, έκρινε άξια προαγωγής την Ελένη Ράικου και την προήγαγε από το βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών σε εισαγγελέα Εφετών. Και το έκανε, χωρίς να ενοχληθεί από την απάντηση που είχε δώσει η κυρία (όταν είχε ερωτηθεί για τις επαγγελματικές σχέσεις του ιατρού συζύγου της με τη Novartis. Σχέσεις, που έθεταν υπό αμφισβήτηση της ακεραιότητα της) όταν είχε ισχυριστεί ότι τα σχετικά έγγραφα που θα αποδείκνυαν την σχέση χάθηκαν από το σπίτι της, όταν αυτό είχε πλημμυρίσει!
Ωχ, τι γίνεται τώρα;
Όλο το κυρίαρχο μιντιακό σύστημα υπηρέτησε την βολική εκδοχή για αλλοδαπούς ληστές δολοφόνους. Ο συνδικαλιστής του σωματείου αστυνομικών Μπαλάσκας, ισχυριζόταν ότι οι δράστες «ξέρουν το διαρρηκτικό αντικείμενο, άρα είναι σίγουρα σεσημασμένοι διαρρήκτες. Δεν είναι Έλληνες. Το κατάλαβε ο νεαρός πιλότος, ότι είναι αλλοδαποί, από τα σπαστά ελληνικά». Και τι είπε ο Μπαλάσκας, μετά την αποκάλυψη της αλήθειας; Είπε ότι: «Ο πιλότος είναι βλάκας γιατί αν έπαιρνε την αστυνομία αμέσως μετά το φόνο και έλεγε ό,τι έγινε πάνω στον καυγά κατά λάθος θα πήγαινε μόνο(!) 5-6 χρόνια φυλακή ως νέο παιδί»!
Δεν ήταν εύκολο να διαμορφώσεις το κλίμα. Στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, μετά τη δολοφονία, οι γείτονες μιλούσαν στα τηλεοπτικά συνεργεία για ένα αγαπημένο ερωτευμένο ζευγάρι. Και αμέσως μετά την ομολογία, οι ίδιοι γείτονες μιλούσαν για τη θλίψη και το φόβο της Καρολάιν για τη σχέση με τον σύζυγό της! Καμιά συγγνώμη για τις βιασύνες από όλους εκείνους που ήθελαν το βολικότερο, για τα συμφέροντα της εξουσίας, σενάριο. Κανένα σχόλιο από τον πρωθυπουργό, που για λόγους εντυπώσεων, έδωσε βαρύγδουπη, προσωπική εντολή, στον Χρυσοχοϊδη να βρεθούν οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.
Πόπολο θεωρούμαστε, θα το ξεχάσουμε και δεν θα καταλογίσουμε ευθύνες. Θαυμάζουμε τις πασαρέλες του οίκου Dior στην Ακρόπολη, την οποία μας είπε η κ. Μενδώνη πως έκανε γνωστή σε όλο τον κόσμο, που δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της. Θαυμάζουμε το νέο ντεκόρ της Μαρέβας στο παλάτι του Μαξίμου! Αναμένουμε με αγωνία το νέο πολυτελές αεροσκάφος για τις πρωθυπουργικές μετακινήσεις. Πείτε σας παρακαλώ. Υπάρχει μέλλον σε αυτή τη χώρα;
από slpress
Δεν υπάρχουν σχόλια: