Μπάιντεν-Πούτιν: Οι πρέσβεις επιστρέφουν, το χάσμα παραμένει



 Γράφει ο Γιώργος Λυκοκάπης

Στην πρώτη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ομόλογο του αποφασίστηκε να μην δωθεί κοινή συνέντευξη τύπου, αλλά οι δύο ηγέτες να μιλήσουν χωριστά. Πρώτος έκανε δηλώσεις ο Βλαντιμίρ Πούτιν που, αν και υπενθύμισε το χάσμα που χωρίζει Ουάσιγκτον και Μόσχα σε αρκετά ζητήματα, μίλησε πως οι δύο ηγέτες «έδειξαν προθυμία να αναζητήσουν τρόπους για να φέρουν τις θέσεις τους πιο κοντά», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν που ακολούθησαν.

Οι δύο ηγέτες από κοινού αναφέρθηκαν, στο ζήτημα της κυβερνοασφάλειας, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Αμερικανούς, καθώς κατηγορούν την Μόσχα πως βρίσκεται πίσω από ένα κύμα κυβερνοεπιθέσεων που πλήττει τις ΗΠΑ, με την Ρωσία να απορρίπτει σθεναρά αυτές τις κατηγορίες. Επίσης αναφέρθηκαν στον έλεγχο της διάδοση των πυρηνικών όπλων, αν και τις δηλώσεις Μπάιντεν επισκίασε η… γκάφα του να αποκαλέσει τον Πούτιν ως “Τραμπ”!

Υπενθυμίζουμε πως η Μόσχα έχει χαιρετίσει την επιστροφή της κυβέρνησης Μπάιντεν στις διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, όπως και για την επέκταση της συνθήκης START, που αφορά τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε κοινή διακήρυξη των δύο ηγετών για τα πυρηνικά όπλα, με τον Μπάιντεν να εγκαταλείπει τους «παρορμητισμούς» (από χαρακτηρισμό του ίδιου του Πούτιν) του προκατόχου του για ένα ευαίσθητο ζήτημα.

Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.