Κρήτη: Μετά την αγωνιώδη διάσωση του ζευγαριού, έρχεται η «λυπητερή» από το Λιμενικό



 Ένας 45χρονος και μια 39χρονη φίλη του σώθηκαν από τα μανιασμένα κύματα, το προηγούμενο Σάββατο 24 Ιουλίου, μετά από την παρέμβαση του Λιμενικού στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην περιοχή Καλών Λιμένων στο Ηράκλειο. Τώρα το ζευγάρι θα κληθεί να πληρώσει ένα μεγάλο πρόστιμο στο Λιμενικό καθώς παραβίασε την απαγόρευση απόπλου λόγω κακοκαιρίας…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretapost.gr το ζευγάρι είχε ενοικιάσει ένα σκάφος και παρά την απαγόρευση απόπλου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, μπήκαν στη βάρκα και ανοίχτηκαν στην θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων. Εξαιτίας της έντονης θαλασσοταραχής το σκάφος τους αναποδογύρισε και βρέθηκαν να παλεύουν με τα μανιασμένα κύματα. Ο 45χρονος που ζει χρόνια στη Γερμανία κατάφερε να κολυμπήσει κρατώντας με το ένα του χέρι την 39χρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις για αρκετή ώρα. Αν και πολλές φορές του γλίστρησε από τα χέρια δεν την εγκατέλειψε. Κατάφερε κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες να κολυμπήσει για περισσότερο από μία ώρα και να φτάσει σε μία σπηλιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το ζευγάρι, που σήμερα Τετάρτη 28 Ιουλίου παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο, καλείται να πληρώσει τα έξοδα της επιχείρησης που οργανώθηκε για την έρευνα και τη διάσωσή τους. Όπως άλλωστε προβλέπει η απόφαση του αρχηγείου του Λιμενικού, πρόστιμα θα επιβάλλονται σε όσους, αψηφούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και προκαλούν ασκόπως κινητοποιήσεις μέσων – προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε επιχειρήσεις Έρευνας – Διάσωσης, λόγω δικής τους υπαιτιότητας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει το πλωτό μέσο που χρησιμοποιήθηκε στην επιχείρηση διάσωσης κοστολογείται προς 1.894 ευρώ.

Στο τελικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν θα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα παρακάτω:

Η κάθε ώρα για τη χρήση του ελικοπτέρου κοστίζει 1230 ευρώ.
Η απασχόληση προσωπικού Λιμενικού Σώματος 6,00 ευρώ / ώρα
Τα επιπλέον ποσά προσαυξάνονται 50% για κάθε επιπλέον ώρα με τις επτάμισι ώρες εργασίας.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.