Οι προβληματικοί καταυλισμοί Ρομά – Γιατί βάλτωσε η ενσωμάτωση



 Γράφει η Όλγα Μαύρου

Συναγερμός σήμανε χθες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βοιωτίας μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών στον καταυλισμό των Ρομά στο Πυρί (προάστιο των Θηβών), όπου τραυματίσθηκαν ελαφρά από σκάγια πέντε Ρομά (τρεις γυναίκες και δύο ανήλικα)

Ακολούθησε έφοδος της αστυνομίας και έγιναν τρεις συλλήψεις, με τη μία να αφορά σε ανήλικο 17 ετών. Οι άλλοι δύο είναι συγγενείς του, 58 και 30 ετών, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν άλλα πέντε άτομα για την εμπλοκή τους στο αιματηρό περιστατικό.

Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και άτομα, εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν  καταδίκες για παράβαση του νόμου πει ναρκωτικών, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή.

Χρόνιο πρόβλημα στη Θήβα 

Πριν έναν χρόνο είχαν συλληφθεί 11 άτομα (μεταξύ των οποίων και ανήλικοι) για ληστείες κατά συρροή σε περιοχές της Θήβας και αναζητούνταν άλλοι τρεις. Κατηγορούνται γα διάπραξη ληστειών και κλοπών κατά συρροή, πολλές από τις οποίες συνέβαιναν (επί χρόνια) στη γέφυρα στο Πυρί (προάστιο της Θήβας). Εκεί συμμορίες έκλειναν το δρόμο σε ΙΧ και λήστευαν τους οδηγούς ή τους επιβάτες. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν δύο καραμπίνες και 21 φυσίγγια.

Οι κάτοικοι των Θηβών έχουν καταγγείλει  κατ΄επανάληψη το πρόβλημα της εγκληματικότητας και ο δήμαρχος την αποδίδει στην έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων. Ρομά είχαν δείρει και τον αντιδήμαρχο της Θήβας όταν πήγε συνεργείο του δήμου για να καταγράψει αυθαίρετα και για να καθαρίσει τους δρόμους. Επίσης έχουν δείρει υπαλλήλους της ΔΕΗ που πήγαν να διακόψουν τις παράνομες ηλεκτρικές συνδέσεις με κλοπή ρεύματος σε διάφορες οικείες. Στο βίντεο (του 2018) έχει καταγραφεί και ληστεία σε βάρος γυναίκας μέρα μεσημέρι από ανηλίκους Ρομά.

Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.