Παγωτό: Πόσο διαρκεί στα ψυγεία και πώς φαίνεται αν έχει χαλάσει



 Η διάρκεια ζωής του παγωτού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η μέθοδος παρασκευής και ο τρόπος αποθήκευσης.

Όταν τρώμε παγωτό απελευθερώνονται ενδορφίνες στον εγκέφαλο. Συχνά θεωρείται “ένοχη απόλαυση” και αποτελεί εχθρό κάθε δίαιτας.

Πόσο διαρκεί το παγωτό

Όταν αποθηκεύεται σωστά, η διάρκεια ζωής του παγωτού είναι περίπου 2-3 μήνες στην κατάψυξη, όταν η συσκευασία δεν έχει ανοιχτεί και 1-2 μήνες στην κατάψυξη όταν η συσκευασία έχει ανοιχτεί.

Φυσικά, το παγωτό διαρκεί για μικρότερο χρονικό διάστημα εάν δεν αποθηκεύεται σωστά. Θυμηθείτε ότι το παγωτό, σε αντίθεση με πολλά άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, συνήθως αναγράφει στη συσκευασία “ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…” και όχι “ημερομηνία λήξης”Λόγω αυτής της διάκρισης, μπορείτε να το καταναλώσετε με ασφάλεια ακόμα και μετά την πάροδο της ημερομηνία στην ετικέτα.

Πώς φαίνεται αν έχει χαλάσει

Η εφαρμογή σωστών τεχνικών υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων συμβάλλει πάντα στην πρόληψη των μεταδοτικών ασθενειών.

Για να καταλάβετε εάν το παγωτό έχει χαλάσει, αρκεί να το κοιτάξετε προσεκτικά. Ένα κοινό χαρακτηριστικό του χαλασμένου παγωτού είναι ότι σχηματίζονται μικροσκοπικοί κρύσταλλοι πάγου πάνω από το παγωτό και κάτω από το καπάκι του δοχείου. Στην αρχή, αυτό το ανώτερο στρώμα μπορεί να αφαιρεθεί και να φάτε με ασφάλεια το υπόλοιπο. Αλλά αφότου αυτοί οι κρύσταλλοι πάγου ριζωθούν για τα καλά, θα μετατρέψουν ολόκληρο το περιεχόμενο σε μια παγωμένη υφή που καλό είναι να μην καταναλώσετε.

Πώς να το αποθηκεύσετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του

Μπορείτε να βοηθήσετε το παγωτό να παραμείνει φρέσκο για περισσότερο χρόνο, διατηρώντας το στον καταψύκτη σας αμέσως μετά το άνοιγμα. Αφότου ανοιχτεί η συσκευασία του, θα πρέπει να φυλάσσεται σε ένα ερμητικά κλειστό δοχείο για να μην περάσει μέσα η υγρασία και άλλοι ρύποι. Το αρχικό δοχείο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό, αλλά μπορείτε να επεκτείνετε ελαφρώς τη διάρκεια ζωής του παγωτού χρησιμοποιώντας ένα δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

από iatropedia, μέσω topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.