Γήρανση: Οι 10 τροφές που μας γερνάνε πρόωρα



 Γνωρίζετε ήδη ότι ο ήλιος, το στρες και τα γονίδιά σας αποτελούν παράγοντες πρόωρης γήρανσης. Παράγοντας όμως για πρόωρη γήρανση είναι και η διατροφή.

Οι ειδικοί προτείνουν διατροφή με την οποία μπορούμε να μείνουμε νέοι και φρέσκοι για περισσότερα χρόνια.

Οι τροφές που επιταχύνουν τη γήρανση

Ψημένα προϊόντα ζύμης: Η κατανάλωση τρανς λιπαρών συνδέεται με πολλούς κινδύνους για την υγεία.

Γαλακτοκομικά: Κάποιοι άνθρωποι γερνούν πιο γρήγορα λόγω της κατανάλωσης γαλακτοκομικών. Μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις και φλεγμονές.

Λιπαρές πρωτεΐνες: Τροφές όπως το μπέικον και τα λουκάνικα περιέχουν πολλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά.

Αλάτι: Μετά την κατανάλωση ενός αλμυρού γεύματος, το πιθανότερο είναι ότι το πρωί θα ξυπνήσετε με πρησμένο πρόσωπο, λόγω της κατακράτησης υγρών που προκαλείται από το αλάτι.

Αλκοόλ: Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου σε συνδυασμό με το αλκοόλ προκαλούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο δέρμα.

Τηγανητά: Συμβάλλουν στην πρόσληψη βάρους, το οποίο συνδέεται με πολλές ασθένειες, γήρανση της επιδερμίδας και εν τέλει λιγότερα χρόνια ζωής.

Αναψυκτικά: Βλάπτουν σοβαρά τα δόντια σας. Τα αναψυκτικά περιέχουν φωσφορικό οξύ, το οποίο διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών.

Κορεσμένα λιπαρά: Σε συνδυασμό με τροφές πλούσιες σε σάκχαρα, συμβάλλουν στην αύξηση της φλεγμονής και του σωματικού βάρους.

Κρέμες φυτικής προέλευσης: Τα τρανς λιπαρά δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

Ποπ κορν: Είναι πλούσιο σε αλάτι και τρανς λιπαρά, ειδικά αν βάζετε επιπλέον βούτυρο ή χρησιμοποιείτε τις έτοιμες συσκευασίες που μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

από healthview, μέσω topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.