Στερεότυπα, σεξισμός και… γονιμότητα-Το συνέδριο που πυροδότησε την οργή

 


ΠτΔ και κυβέρνηση τρέχουν να πάρουν αποστάσεις ●Τι απαντούν οι διοργανωτές-Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής του συνεδρίου ● Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και Βαρουφάκη ●Τα tweets της οργής.

Πριν ακόμα γίνει το λαμπερό τετραήμερο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας" μετά και την προβολή του εξευτελιστικού για τις γυναίκες διαφημιστικού άρχισαν να αποσύρονται οι συμμετοχές και οι χορηγίες.

Έγινε φανερό ότι στο όνομα της επιστήμης διοργανώθηκε ένα συνέδριο ανδροκρατούμενο με ομιλητές περισσότερους ιεράρχες από γυναίκες και με σαφέστατο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο. Μια ματιά στο πρόγραμμα ομιλητών και στην ανακοίνωση του Συνεδρίου είναι αποκαλυπτική.

Η αρχή έγινε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που απέσυρε την αιγίδα της Προεδρίας πολύ περισσότερο εφόσον είναι γνωστές οι απόψεις της για τα δικαιώματα και την ισότητα. Ακολούθησε η υφυπουργός Ισότητας, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ ενω ήδη είχαν προηγηθεί καλλιτέχνες που επρόκειτο να εμφανιστούν στο Συνέδριο.

Την απόσυρσή του ανακοίνωσε και ΑΝΤ1, που είχε αποδεχθεί να είναι Χορηγός Επικοινωνίας. «Μετά την προβολή, όμως, του επαίσχυντου διαφημιστικού σποτ, ασφαλώς και ο ΑΝΤ1 δεν επιθυμεί πλέον να είναι Χορηγός Επικοινωνίας του εν λόγω Συνεδρίου, καθώς και οποιασδήποτε άλλης διοργάνωσης που προσβάλλει τη γυναικεία υπόσταση. Επίσης, γι’ αυτόν τον λόγο, κανένα μέλος του ΑΝΤ1 δεν πρόκειται να συμμετέχει στο Συνέδριο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε την συνέχεια στο efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.