Ακυρώθηκε το αναχρονιστικό συνέδριο γονιμότητας

 


Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που ξέσπασαν η οργανωτική επιτροπή προχώρησε στην ακύρωσή του.

Πίσω ολοταχώς από τους διοργανωτές μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από το τόξο των ανθρώπων που σέβονται τα δικαιώματα της γυναίκας. Ανακοίνωσαν την ακύρωση του ανδροκρατούμενου συνεδρίου με ομιλητές περισσότερους ιεράρχες από γυναίκες και με σαφέστατο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο.

Τι προηγήθηκε

Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται μετά την ανάρτηση του εξευτελιστικού για τις γυναίκες διαφημιστικού σποτ και το σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

  • Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέσυρε την αιγίδα της Προεδρίας.
  • Ακολούθησε η ΕΡΤ και το ΑΠΕ ενω ήδη είχαν προηγηθεί καλλιτέχνες που επρόκειτο να εμφανιστούν στο Συνέδριο.
  • Την απόσυρσή του ανακοίνωσε και ΑΝΤ1, που είχε αποδεχθεί να είναι Χορηγός Επικοινωνίας.
  • Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απέσυρε την ομιλία και τον χαιρετισμό από το συνέδριο τονίζοντας ότι «το προωθητικό βίντεο του συνεδρίου όπως και το κείμενο της πρόσκλησης εγείρουν σοβαρά ζητήματα και δεν επιτρέπουν την συμμετοχή ούτε με την ιδιότητα του Δημάρχου, ούτε με την ιδιότητα του επιστήμονα».
  • Με tweet ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως δεν είχε αποδεχθεί την αρχική πρόσκληση και χαρακτήριζε «απαράδεκτα και αναχρονιστικά» τα μηνύματα του σχετικού βίντεο του συνεδρίου. Από κοντά και η απόσυρση της υφυπουργού Εργασίας Μαρίας Συρεγγέλα, ομιλητών αλλά και καλλιτεχνών που είχαν κληθεί να συνδράμουν. 
  • Διαβάστε την συνέχεια στο efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.