Κορωνοϊός: Η Ελλάδα του πιο σκληρού lockdown στον πλανήτη έχει περισσότερους νεκρούς ανά εκατ. από την Ινδία!



 Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πως τις τελευταίες ημέρες είναι πρώτο θέμα οι «εκατόμβες» νεκρών από κορωνοϊό στην Ινδία, την ώρα που οι αριθμοί δείχνουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ακόμη χειρότερη! 

Η κυβέρνηση φρόντισε από τη πρώτη στιγμή της πανδημίας να δώσει έναν πακτωλό χρημάτων στα ΜΜΕ, ώστε να «ενημερώνουν» τους πολίτες για τον κορωνοϊό. Έτσι παρατηρούσαμε τους προηγούμενους μήνες σενάρια τρόμου, τα οποία οδηγούσαν την κυβέρνηση στο να ανακοινώνει lockdown, ενώ τον τελευταίο καιρό -συνεχίζεται βέβαια η επικινδυνολογία- έχουν «ηρεμήσει» κάπως οι σχολιασμοί, με δημοσιογράφους και ΜΜΕ να αναφέρονται κυρίως στα εμβόλια, καθώς ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει η χώρα για τους τουρίστες και να υπάρξει (ξανά) το αφήγημα περί πετυχημένης διαχείρισης της πανδημίας. 

Όσον αφορά τους νεκρούς κτλ... κυρίως ασχολούνται με το τι γίνεται σε άλλες χώρες και κυρίως στην Ινδία, μία χώρα που φαίνεται να δέχεται ισχυρό πλήγμα από την πανδημία. 

Παρόλα αυτά σύμφωνα τόσο με το Worldometers, όσο και με την πρόσφατη λίστα του Bloomberg η Ελλάδα τα έχει πάει χειρότερα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς έχει περισσότερους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού. 

Και μάλιστα περίπου 9πλάσιους (!), καθώς η Ελλάδα έχει 1,020 νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού και η Ινδία 160. 

Η Ινδία είναι στην 114η θέση παγκοσμίως, ενώ η Ελλάδα είναι στην 43η θέση παγκοσμίως!

Την ίδια ώρα -όπως αναφέρει και η λίστα του Bloomberg- η Ελλάδα έχει το πιο σκληρό lockdown στον πλανήτη, αντιθέτως με την Ινδία που δεν έχει πάρει τόσο αυστηρά μέτρα (έχει και αυτή αυστηρό lockdown). 

Και φυσικά δεν χρειάζεται καν να συγκρίνουμε το σύστημα υγείας της Ινδίας με οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας. Τέλος όλοι γνωρίζουν πως η Ινδία είναι μία χώρα ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη, με πολίτες που δεν τηρούν ιδιαιτέρως τα μέτρα υγιεινής και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη. 

Ακόμα και αν δεχθούμε πως η Ινδία είναι μία χώρα στην οποία δεν καταγράφονται οι πραγματικοί θάνατοι, η διαφορά σε νεκρούς είναι τεράστια, όταν μάλιστα στην Ελλάδα -υποτίθεται- έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. 

Δείτε τον σχετικό πίνακα


από pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.