Τύποι “από το πουθενά” στην εξουσία



 Γράφει η Όλγα Μαύρου

Καμιά φορά αναλογιζόμαστε οι Έλληνες με θλίψη, όσον αφορά πρόσωπα που έχουν εκλεγεί ως βουλευτές, παρά το συχνά ανύπαρκτο πολιτικό υπόβαθρό τους. Εντούτοις, πάντα υπάρχουν και χειρότερα, και δεν αναφερόμαστε στην Τσιτσιολίνα, που το 1987 αποτελούσε σαφώς μια πολιτική ψήφο διαμαρτυρίας εναντίον του κατεστημένου.

Στην Ουκρανία, μια τεράστια χώρα, με θηριώδες έλλειμμα και ισχυρότατες εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις, εξέλεξαν ως πρόεδρο έναν κωμικό. Και προχτές στην Βουλγαρία δεύτερο κόμμα αναδείχθηκε το “κίνημα” ενός τραγουδιστή.

Στη Βουλγαρία ψηφίστηκε από 565.000 ανθρώπους και είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση ένα κόμμα χωρίς κανένα πολιτικό πρόγραμμα, με σημαία “κάτω η διαφθορά” και “ζήτω οι Βούλγαροι”. Πρόκειται για το κόμμα “Υπάρχει ένας τέτοιος λαός” που συστάθηκε πέρσι στη διάρκεια των αντικυβερνητικών (και κατά της διαφθοράς) διαδηλώσεων, από μια τηλεπερσόνα-τραγουδιστή (με “πατριωτικό ρεπερτόριο“). Στην Μαδαγασκάρη έχουν πρόεδρο έναν διαφημιστή που διοργάνωνε συναυλίες και τώρα (όντας πρόεδρος) διαφημίζει αναψυκτικό που σκοτώνει τον κορονοϊό. Και στην Ιταλία ρυθμιστής είναι ο κωμικός που δημιούργησε το κίνημα των “Πέντε Αστέρων”.

Διαβάστε την συνέχεια στο slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.