Πως η “σοφία” του Ερντογάν εξαπλώνει τον κορονοϊό στην Τουρκία!

 


Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν στην Τουρκία 50.678 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ πέθαναν 237 ακόμα ασθενείς. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, τα οποία είναι άκρως αμφισβήτησιμα, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φτάσει τους 33.939 νεκρούς σε σύνολο 3.849.011 μολύνσεων. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στα τουρκικά νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.824 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης, που άρχισε στις 14 Ιανουαρίου και βασίζεται στο κινεζικό εμβόλιο Sinovac, συνεχίζεται. Τουλάχιστον 10.923.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής. Το πρόβλημα της Τουρκίας πάντως δεν είναι, αυτό καθαυτό, ο κορονοϊός, αλλά ο “μέγας” ηγέτης της Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτός ήταν που, ως alter ego του Τραμπ και του Μπολσονάρου, υποβάθμισε την απειλή για λόγους εσωτερικής πολιτικής, αποκρύπτοντας, σύμφωνα με καταγγελίες Τούρκων γιατρών, τα κρούσματα, στην προσπάθειά του να παρουσιάσει μια ψευδή εικόνα.

Ο κορωνοϊός στην Τουρκία

Μη θέλοντας να λάβει αυστηρά μέτρα που θα υπονόμευαν την υπό κατάρρευση, ούτως ή άλλως, τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν αποφάσισε να θυσιάσει ζωές. Παρόλα αυτά δεν την γλίτωσε. Οι ΗΠΑ εξέδωσαν, ουσιαστικά, ταξιδιωτική οδηγία, αποτρέποντας τους πολίτες τους να ταξιδέψουν στην Τουρκία, λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού. Την ίδια ώρα, Τούρκος καθηγητής χαρακτήρισε την Κωνσταντινούπολη “Ουχάν της Τουρκίας”, λόγω του τρομακτικού αριθμού των κρουσμάτων.

Αξίζει να αναφερθεί πως όταν άρχισε να εξαπλώνεται ραγδαία ο κορονοϊός σε όλον τον κόσμο, η Τουρκία είχε παραδεχτεί μόλις 5 κρούσματα! Τις τελευταίες ημέρες όμως,  ανακοινώνονται σταθερά πάνω από 50.0000 νέα κρούσματα. Ο αριθμός προκαλεί από μόνος του τρόμο. Δεδομένης όμως και της άθλιας οικονομικής κατάστασης της χώρας θα ήταν ικανός να προκαλέσει πανικό. Ο Ερντογάν, ο “μέγας τιμονιέρης” της “ισχυρής” Τουρκίας βρίσκεται αντιμέτωπος με το δίλημμα: Απόλυτη συντριβή της οικονομίας, ή ακόμα πιο εκτεταμμένη εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα του;

Η επικεφαλής της Ιατρικής Ένωσης της Τουρκίας πιστεύει ότι το μεγαλύτερο παραπάτημα της κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντογάν ήταν η ευρεία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τον Μάρτιο, όταν τα καταγεγραμμένα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνονταν έπεσαν κάτω από τα 10.000. Πιστεύει ότι η απόφαση θυσίασε τα οφέλη ολόκληρου του χειμώνα και την χαρακτήρισε «κοινωνική δολοφονία».

«Το ονομάσαμε “κοινωνική δολοφονία” διότι γνωρίζουν ήδη τι θα προκαλέσει αυτούς τους θανάτους και δεν έχουν λάβει προληπτικά μέτρα», είπε η Σεμπνέμ Κορουτσού Φιντζαντζί. Κατά την γνώμη της οι μετακινήσεις μεταξύ των πόλεων, η βιομηχανική δραστηριότητα και η λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών πρέπει να σταματήσουν.

από slpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.