Ελα που το BBC δεν είναι ΣΚΑΪ



 Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Πήγε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης να δώσει συνέντευξη στο BBC και βγήκε από το στούντιο πετσοκομμένος. Βλέπετε, ο δημοσιογράφος Στίβεν Σακούρ (στην εκπομπή Hard Talk) δεν είναι Δημήτρης Οικονόμου να σιγοντάρει τον υπουργό, να τον κανακέψει, να τον υπερασπιστεί αν χρειαστεί, βρε αδελφέ. «Εμβολιάζετε τους πολίτες με τους πιο αργούς ρυθμούς της Ευρώπης. Ολοι στον κόσμο θα το δουν και θα αναρωτηθούν», του λέει του υπουργού μας και ακολουθεί ο παρακάτω, απολαυστικός, διάλογος:

Χάρης Θεοχάρης: Δεν είμαστε…

Στίβεν Σακούρ: Είστε στις 5 χειρότερες χώρες.

Χάρης Θεοχάρης: Οχι, δεν είμαστε.

Στίβεν Σακούρ: Φοβάμαι ότι αυτό λένε τα νούμερα.

Και έτσι τον πήγε μέχρι τέλους. Διασυρμός. Στο twitter φυσικά ακολούθησε ένας μικρός χαμός:

■ Δεν ξεφτιλίστηκε μόνο ο Θεοχάρης στο BBC. Μαζί του ξεφτιλίστηκαν και όλοι οι πετσωμένοι έγκριτοι παπαγάλοι και ΜΜΕ που τα παίρνουν χοντρά για να καλύπτουν την κυβέρνηση και να ταΐζουν σανό τον ελληνικό λαό.

■ Ε ρε και κατηφορίσει Ελλάδα αυτός του BBC και αρχίσει και παίρνει συνεντεύξεις…

■ Αυτός δεν είναι Harry Theoharry, είναι Funny Theofunny...

■ Εντάξει, πήγε ο Θεοχάρης σε εκπομπή του BBC που λέγεται Hard Talk για να διαφημίσει το success story του Μητσοτάκη στην πανδημία και δέχθηκε φυσιολογικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις... Εκπληξη θα ήταν αν τις απαντούσε, όχι που στριμώχτηκε.

■ Συριζαίοι ΚΑΙ στο BBC.

■ Δυστυχώς για τον Χάρη Θεοχάρη, το BBC δεν είναι στη λίστα Πέτσα.

Αλλη μία τέτοια εμφάνιση του υπουργού Τουρισμού σε αγγλικό ΜΜΕ και δεν πρόκειται να δώσει πράσινο φως η Αγγλία ούτε το καλοκαίρι του 2022.

▶ Νέα εκπομπή στο Kontra Channel

Το καλό αθηναϊκό κανάλι προσθέτει στο πρόγραμμά του, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου, την «Αόρατη πόλη». Κάθε Δευτέρα, 12 με 2 τη νύχτα, στην ώρα του Αιμίλιου Λιάτσου που θα απουσιάζει για ένα διάστημα, οι Κυριάκος Δημάγγελος, Φοίβος Κλαυδιανός και Ιάσονας Σχινάς-Παπαδόπουλος ερευνούν με εναλλακτικό τρόπο όλες τις αόρατες πτυχές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής δίνοντας φωνή και βήμα στην «άγνωστη» Αθήνα και σε όσους την περιβάλλουν. «Με τρόπο νεανικό και εναλλακτικό, οι τρεις δημοσιογράφοι μιλούν τη γλώσσα της νέας γενιάς, αναδεικνύοντας όλα εκείνα που απασχολούν νέους και μεγαλύτερους αλλά δεν συνηθίζεται να εμφανίζονται στην ελληνική τηλεόραση».

Η πρώτη εκπομπή αφορά την εργασιακή πραγματικότητα που βιώνουν οι νέοι άνθρωποι την περίοδο της πανδημίας. Αφηγήσεις και εικόνες από τις στιγμές της κρίσης για «Μια γενιά χωρίς ελπίδα», που αποτελεί και το θέμα της πρώτης εκπομπής.

Μια εκπομπή για τους νέους, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι νέοι δεν βλέπουν πια τηλεόραση.

▶ Ελληνες και διαδίκτυο

Παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρον η τελευταία δειγματοληπτική έρευνα «Focus on Tech Life Tips» της Focus Bari για τη σχέση των Ελλήνων και των Ελληνίδων με την τεχνολογία:

● Το ίντερνετ έχει φτάσει στο 96% των ατόμων στις ηλικίες 13-74 ετών.

● Στο 90% στις ηλικίες 55-64 ετών.

● Στο 70% στις ηλικίες 65-74.

Στα παιδιά τα ποσοστά είναι συντριπτικά, 91% στα 5 έως 12 ετών, 97% στην ηλικία 10-12 ετών (δηλαδή όλα!).

Εννοείται πως το 92% δηλώνει ότι μπαίνει στο ίντερνετ σε καθημερινή βάση. Επίσης το 78% έχει τουλάχιστον ένα προφίλ στα social media.

▶ 10 ειδήσεις και σχόλια για τα media

«LET ME BREATHE», το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη

  1. Η Le Monde και η Liberation επιτέθηκαν στη Μενδώνη, το BBC στον Θεοχάρη (και εμμέσως στον Μηταράκη για το μεταναστευτικό). Ντροπή τους που κατηγορούν την κυβέρνησή μας. Ευτυχώς τα ελληνικά κανάλια δεν το κάνουν ποτέ αυτό, είναι ευγενικά με τους υπουργούς.
  2. Ο Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε στον (δικό μας) Δημήτρη Αγγελίδη επειδή ρώτησε την αρμόδια Ευρωπαία επίτροπο για τις παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο. Ωστόσο δεν τόλμησε να επιτεθεί και στον Στίβεν Σακούρ του BBC που είπε τα ίδια πράγματα (με τον Δημήτρη).
  3. Ποια άλλη εποχή οι Ελληνες έπρεπε να καταφεύγουν στα ξένα ΜΜΕ για να μαθαίνουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, επειδή τα εγχώρια ΜΜΕ έκρυβαν την αλήθεια;
  4. Πώς το έγραψε το Open Democracy; Στην Ελλάδα τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια είναι πιο φιλοκυβερνητικά ακόμα από την ΕΡΤ. Το χαρακτηρίζει, μάλιστα, πραγματικά αξιοσημείωτο επίτευγμα.
  5. Το ΕΣΡ καλεί τον ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» (από το 2019!) για παραβάσεις που αφορούν την «αξία ανθρώπου», τη «δυσμενή διάκριση λόγω παχυσαρκίας», την «ποιοτική στάθμη» και την «αξιοπρεπή συμπεριφορά προς αναφερόμενα πρόσωπα».
  6. Επίσης καλεί το Open για την εκπομπή «Ευτυχείτε» της Κατερίνας Καινούργιου για «δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου και θρησκείας, προστασία ανηλίκων τηλεθεατών και ποιοτική στάθμη προγράμματος».
  7. Στη λίστα των βραβευθέντων με το Torch Award για το 2021 περιλαμβάνεται και ο Θωμάς Σίδερης, της ΕΡΤ («Αφύλακτη διάβαση»). Η απονομή θα γίνει στις 26 Μαΐου, επέτειο ενός χρόνου από τη δολοφονία του George Floyd.
  8. Το Master Chef το καταλαβαίνω να το βλέπει ο κόσμος, το Survivor όμως με την καμία. Δεν υπάρχει πιο βαρετό πρόγραμμα (πέραν του γεγονότος ότι είναι υποπροϊόν).
  9. Αν είναι δυνατόν: ο Σύνδεσμος Ελληνικών Εταιρειών Δημοσκοπήσεων έβγαλε ανακοίνωση για να απαντήσει στο Ευρωβαρόμετρο επειδή δίνει άλλη εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας από αυτήν που δείχνουν οι ίδιοι.
  10. Πέντε καλές σειρές στο ERTFLIX που πρέπει να δούμε μέσα στον μήνα γιατί η πλατφόρμα της Δημόσιας Τηλεόρασης θα τις κατεβάσει σύντομα: «Babylon Berlin», «Departure», «Traces», «State of Happiness» και «The Shadow Line».
από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.