Δημογραφική κρίση στην Κίνα – Στα επίπεδα του 1950 η αύξηση πληθυσμού

 


Έχει την αίγλη της πολυπληθέστερης χώρας στον κόσμο. Κινδυνεύει να χάσει τον τίτλο από την Ινδία. Και όχι μονο αυτό αλλά κινδυνεύει να γίνει χώρα γερόντων.   

Ο πληθυσμός της Κίνας αυξήθηκε τα προηγούμενα δέκα χρόνια με τον πιο αργό του ρυθμό εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τα σκήπτρα της πιο πολυπληθούς χώρας παγκοσμίως από την Ινδία.

Στο τέλος του 2020 η Κίνα μετρούσε επισήμως 1,411 δισεκατομμύριο κατοίκους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Πεκίνο κατά την παρουσίαση της απογραφής του πληθυσμού της χώρας που γίνεται κάθε δέκα χρόνια.

Σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2010 ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 5,38% σε δέκα χρόνια (0,53% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο), σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Πρόκειται για την πιο αργή αύξηση από το 1953 που διατηρούνται σύγχρονα δημογραφικά στοιχεία.

Με αυτούς τους ρυθμούς η Κίνα θα χάσει πιο γρήγορα από όσο αναμενόταν τα σκήπτρα της πιο πολυπληθούς χώρας παγκοσμίως από την Ινδία, η οποία το 2020 εκτιμάται ότι είχε 1,38 δισεκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Διαβάστε την συνέχεια στο topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.