Ντόρα Αντωνιάδου: Η τραγική ιστορία της εκπληκτικής τραγουδίστριας του ελληνικού ροκ -Εκανε την καλύτερη διασκευή του «Psycho Killer»



 Σε φωτογραφίες που δημοσιεύονται αποκλειστικά στο iefimerida, βλέπουμε την αξέχαστη Ντόρα Αντωνιάδου και τον συνεργάτη της Στέφανο Κοτατή. Εμφανίστηκαν ξαφνικά στα μουσικά πράγματα, την άνοιξη του 1982, δημιουργώντας το σχήμα Psycho, εντυπωσιάζοντας πολλούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ακόμη και τον David Byrne (των Talking Heads) ο οποίος έγραψε «a great version!» για τη διασκευή που έκαναν στο τραγούδι του, εμβληματικό για το παγκόσμιο ροκ, «Psycho Killer».

Η Ντόρα διέθετε μια φανταστική φωνή που απογείωνε ιλιγγιωδώς το τραγούδι. Πολλοί τότε νόμιζαν ότι το «Psycho Killer» της Ντόρας και του Στέφανου ήταν το αυθεντικό, ενώ εκείνο των Talking Heads μια μέτρια διασκευή του.

Μέχρι και το 1982, η Ντόρα Αντωνιάδου ήταν μια Κηφισιώτισσα νοικοκυρά. Ήταν παντρεμένη, είχε ένα παιδί και δεν περνούσε από το μυαλό της να ασχοληθεί με το τραγούδι. Είχε όμως κάνει σπουδές κλασικής μουσικής, και για βιοπορισμό παρέδιδε σε παιδιά μαθήματα πιάνου. Ο Στέφανος Κοτατής είχε το δισκοπωλείο «Yellow Submarine», στην Κηφισιά. Η Ντόρα αγόραζε από εκεί δίσκους κλασικής μουσικής.

Διαβάστε την συνέχεια στο iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.