Ποιος έχει κερδίσει τα περισσότερα Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού;

 


Στην ερώτηση ποιος είναι η/ ο σταρ που κέρδισε τα περισσότερα Όσκαρ στην ιστορία του θεσμού, οι περισσότεροι σκέπτονται τη Μέριλ Στριπ, η οποία σε όλη την καριέρα της μέχρι στιγμής κατάφερε να αποσπάσει τρία -για τις ερμηνείες της στις ταινίες Iron Lady, Sophie’s Choice και Kramer εναντίον Kramer. Πρόκειται, μάλιστα, για την ηθοποιό που κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες για έναν ηθοποιό, με αυτές να αγγίζουν τις 21.

Ωστόσο, υπήρχε μια άλλη γυναίκα ηθοποιός που έχει βραβευτεί με περισσότερα Όσκαρ από την Στριπ. Αυτή δεν είναι άλλη από την Κάθριν Χέπμπορν, η οποία απέσπασε συνολικά τέσσερα Όσκαρ για τις συμμετοχές της στις ταινίες Morning Glory (1933), Guess Who Coming to Dinner (1967), The Lion in Winter (1968) και On Golden Pond (1981).

Η Χέπμπορν, βέβαια, δεν φτάνει ούτε κατά διάνοια το ρεκόρ βραβείων Όσκαρ που συγκέντρωσε ο κορυφαίος δημιουργός κινουμένων σχεδίων και παραγωγός του Χόλιγουντ, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει συνολικά 26 Όσκαρ, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχοντας προταθεί ως υποψήφιος για 59 φορές!

Αυτός δεν είναι άλλος από τον «πατέρα» του Μίκυ Μάους, Γουόλτ Ντίσνεϊ ο οποίος, μέχρι σήμερα, κρατά το ρεκόρ για τις περισσότερες υποψηφιότητες και τις περισσότερες νίκες από οποιοδήποτε άτομο στην ιστορία του θεσμού Το 1954, μάλιστα, σημείωσε ακόμη ένα ρεκόρ, καθώς μέσα στο ίδιο έτος κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ. Το 1969 κέρδισε το τελευταίο Όσκαρ της συλλογής του, ωστόσο, μετά θάνατον, στην κατηγορία Best Short Subject, για τις ταινίες Winnie the Pooh και Blustery Day.
από newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.