Βρέθηκε πλάκα σοκολάτας δώρο της βασίλισσας Βικτώρια, ηλικίας 121 ετών

 


Κατά τη διάρκεια του δευτέρου πολέμου των Μπόερς που διήρκεσε από τις 11 Οκτωβρίου 1899 μέχρι τις 31 Μαΐου 1902, η βασίλισσα της Αγγλίας Βικτώρια μοίρασε 100.000 πλάκες σοκολάτας βάρους 230 γραμμαρίων στους στρατιώτες του στέμματος που πολεμούσαν στην Αφρική.


Μια τέτοια πλάκα σοκολάτας τυλιγμένη σε κόκκινο περιτύλιγμα με τη μορφή της βασίλισσας βρέθηκε στο κράνος ενός στρατιώτη του Σερ Χένρι Έντουαρντ Πάστον-Μπέντινγκφηλντ ο οποίος πολέμησε στη Νότια Αφρική ενάντια στους Μπόερς.


Ο κάθε Άγγλος στρατιώτης που υπηρέτησε σε εκείνον τον πόλεμο είχε δεχτεί από ένα τέτοιο δώρο, δηλαδή ένα κουτί σοκολάτας με την επιγραφή «Νότια Αφρική 1900» και τη φράση «σας εύχομαι Καλή Χρονιά», γραμμένη από τον Βασίλισσα.


Και επειδή πολλοί Άγγλοι στρατιώτες ένιωσαν κολακευμένοι για το δώρο που τους έκανε η βασίλισσα τους, αποφάσισαν να μην καταναλώσουν τη σοκολάτα αλλά να τη βάλουν στο στρατιωτικό τους σάκο.
Ο πόλεμος των Μπόερς ξεκίνησε με την απόπειρα του Βρετανικού Στέμματος να ενώσει τις δύο δημοκρατίες (της Οράγγης και της Νότιας Αφρικής), οι οποίες διέθεταν υψηλά αποθέματα διαμαντιών, χρυσού και σιδήρου.

Οι Μπόερς, οι οποίοι καταλάμβαναν την περιοχή από το 1830, πολέμησαν για να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους. Οι Βρετανοί θεώρησαν αυτά τα εθνικιστικά κινήματα ως επικίνδυνα για την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου στη Νότια Αφρική.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.