Δυσοίωνες προβλέψεις Politico-Μέχρι Σεπτέμβριο η Ελλάδα εμβολιάζει μόλις 23% του πληθυσμού



 Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα δεν φαίνεται να πιάνει τον στόχο του 70% τον Σεπτέμβριο, αν συνεχιστεί η διαμάχη με την AstraZeneca, που προβλέπεται ότι θα μειώσει τις δόσεις κατά 75%.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία του Politico, κανένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. δεν θα πετύχει τον κοινό στόχο για τους εμβολιασμούς, εάν δεν βρεθεί λύση με την AstraZeneca. Οι σημερινοί ρυθμοί οδηγούν κάποιες χώρες της Ένωσης να ξεπερνούν μετά βίας το 30% της κάλυψης εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού έως το τέλος του καλοκαιριού. Ορισμένες θα είναι ακόμα και κάτω από το 20%.

Στα γραφήματα παρουσιάζονται με έντονη κόκκινη γραμμή ο στόχος της Ε.Ε. για εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού ως το τέλος Σεπτεμβρίου και το εκτιμώμενο ποσοστό με βάση τους σημερινούς ρυθμούς, η Ευρώπη απέχει από το στόχο που έχει θέσει, κάτι που συνδέεται με τις καθυστερήσεις στην παραγωγή και διάθεση εμβολίων.

Διαβάστε την συνέχεια στο iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.