Αν θέλεις ένα όραμα του μέλλοντος, φαντάσου μια μπότα να συντρίβει ένα ανθρώπινο πρόσωπο, για πάντα (Τζ. Όργουελ)



 Γράφει ο Γιάννης Περάκης

Η Νέα Δημοκρατία κάνει ότι μπορεί να για να «εορτάσει» την χρυσή επέτειο του «γάμου της» με την χούντα (46 χρόνια ήδη έχουν περάσει). Άλλωστε η κυβέρνηση διαθέτει στις τάξεις της κυβερνητικά στελέχη με πλούσιο παρελθόν και συμπαθούντες που καμαρώνουν γι’ αυτό. Βέβαια ο «γάμος» μετάλλαξε την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της δεξιάς λόγω του χαμηλού της ιδεολογικό-πολιτικού επιπέδου, τον τρόπο διακυβέρνησης της αποικίας και της ευρωπαϊκής της δογματικότητας, σε κιτς χουντο-νεοφιλελεύθερο έκτρωμα.

Το 2021 εορτάζονται τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Θα ξαναζήσουμε τις «αξέχαστες» στιγμές. Τις στιγμές των τσίρκων του εορτασμού επί χούντας το 1969 στο Παναθηναϊκό Στάδιο για την επέτειο των δύο χρόνων της δικτατορίας. Εγγύηση αποτελεί η πρόεδρος του εορτασμού των 200 χρόνων η «ηρωίδα» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ανακαλούνται σταδιακά οι διατάξεις του συντάγματος που οι ίδιοι ψήφισαν για την δημοκρατία και της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης των πολιτών, των βουλευτών και των ΜΜΕ.

Το πρώτο κρούσμα: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της Αγ. Αδαμοπούλου βουλευτίνας του ΜΕΡΑ25. Ο λόγος μια μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε εναντίον της η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων Κ. Μακεδονίας. Τι είπε η Αγ. Αδαμοπούλου: Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, κατάθεσε στην Βουλή δεκάδες δηλώσεις πολιτικών στελεχών, συνδικαλιστικών εκπροσώπων αστυνομικών, ακόμη και του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που στο παρελθόν έθεσαν προβληματισμούς για υπόγειες σχέσεις μεταξύ της αστυνομίας και όσων πραγματοποιούν επεισόδια.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι ομοσπονδίες αστυνομικών υπαλλήλων προωθούσαν τα προβλήματα των μελών τους. Σήμερα αναβαθμίστηκαν σε «μέλη της επιστημονικής επιτροπής της βουλής» και σε προνομιούχους συνομιλητές της κυβέρνησης ως παραγωγική τάξη. Για την ιστορία: Ένθερμος υποστηρικτής της πρότασης για άρση ασυλίας υπήρξε όμως και ο προεδρεύων της συνεδρίασης, κ. Χ. Αθανασίου, γνωστός για την υπόθεση του Ν. Ρωμανού αλλά και άλλων απόψεων του….

Αξίζει να σημειωθεί πάντως οτι εκτός από τους βουλευτές της Ν.Δ υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν και 4 βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ.: Η Χ.Κεφαλίδου, η Ε. Λιακούλη, ο Κ. Σκανδαλιδης και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος (έτσι για να τους θυμόμαστε με «ιδιαίτερη εκτίμηση» που τους αρμόζει λόγω της «γενναίας» στάσης που επέδειξαν),

Το δεύτερο κρούσμα: Άρση ασυλίας του Π. Πολάκη. Υπέρ της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν 184 βουλευτές. Οι βουλευτές της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης τάχθηκαν υπέρ της άρσης της ασυλίας (η ενότητα του «εθνικού» κορμού της χώρας και στην βουλή) του πρώην αναπληρωτή υπουργού, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡα25 τάχθηκαν κατά.

Η καταδίκη της άρσης της ασυλίας και των δύο περιπτώσεων είναι δεδομένη. Για την υπόθεση Πολάκη παρά την διαφωνία ως προς την λαϊκίστικη σχεδόν «αυριανικής» μορφής της έκφρασης του σ’ αυτά που λέει.

Διαβάστε την συνέχεια στο redlineagrinio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.