Σφαγή στην Ουγγαρία: Πάνω από 100.000 πουλερικά, για το φόβο της γρίπης Επειδή... δεν αρκεί η πανδημία του κορωνοϊού, η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ουγγαρίας NEBIH διέταξε τη σφαγή 101.000 κοτόπουλων μετά τον εντοπισμό μιας εστίας γρίπης των πτηνών.

Η σφαγή των πουλερικών διατάχθηκε σε ένα μόνο αγρόκτημα παραγωγής αυγών στην κεντρική Ουγγαρία, με μια ζώνη προστασίας σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων να έχει οριοθετηθεί γύρω από την προσβληθείσα εκμετάλλευση και οι διεθνείς εταίροι ενημερώθηκαν για τη σχετική απόφαση, διευκρίνισε η NEBIH.

Μια σειρά εστιών γρίπης των πτηνών έχει αναφερθεί σε αγροκτήματα στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία και αλλού στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, με άγρια πτηνά να θεωρούνται ύποπτα για εξάπλωση της νόσου.

Συναγερμός και στην Ινδία

Υπενθυμίζεται ότι και στην Ινδία οι υγειονομικές αρχές έξι Πολιτειών πριν από λίγες ημέρες προχώρησαν στη θανάτωση χιλιάδων πουλερικών στην προσπάθειά περιορισμού της εξάπλωσης δύο στελεχών της γρίπης των πτηνών, του H5N1 και του H5N8.

Τα στελέχη της γρίπης εντοπίστηκαν αρχικά σε άγρια πτηνά (περιστέρια, πάπιες, αγριόχηνες, κλπ), ωστόσο, προχώρησαν στον σφαγιασμό και εν συνεχεία στην αποτέφρωση χιλιάδων πουλερικών, από φόβο για μετάδοση των ιών και σε ανθρώπους.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.