Το χωριό της Ευρυτανίας όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει



 Με την πλούσια φύση να αποτελεί και ένα από τα ισχυρά πλεονεκτήματά της, η Ευρυτανία βρίθει από γραφικά χωριά που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη τους.

Στη «σκιά» των δημοφιλέστερων προορισμών του νομού, ωστόσο, βρίσκει κανείς πραγματικά διαμαντάκια που έχουν βρει τον τρόπο να κερδίζουν όποιον τα προτιμήσει από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ένα από αυτά και τα Άγραφα, η εικόνα των οποίων μοιάζει να έχει σταματήσει στο χρόνο. Χτισμένα σε υψόμετρο 840 μέτρων στους πρόποδες του όρους Κουκουρούντζος, στην οροσειρά των Αγράφων, συναντώνται μετά από, περίπου, δυόμισι ώρες οδήγησης από το Καρπενήσι.

Ο δύσκολος και τραχύς δρόμος που οδηγεί στο χωριό περνάει δίπλα από γκρεμούς με το βλέμμα να αιχμαλωτίζεται από τις ψηλές βουνοκορφές, τα ρυάκια και τα γεφύρια, τα κρυμμένα μοναστήρια και τα απέραντα δάση με πεύκα.

Το χωριό «αγκαλιάζεται» από αρκετά βουνά, και εκτός από το υπέροχο φυσικό περιβάλλον ολόγυρά του, χαρακτηρίζεται και για τις εκκλησίες με τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες που μετρούν εκατοντάδες χρόνια ζωής.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζει εκείνη του Αγίου Δημητρίου στο κέντρο του χωριού, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που χρονολογείται από το 1610 με σπάνιες τοιχογραφίες, καθώς και ο ναός της Παναγίας του 1600, χτισμένη σε υψόμετρο 980 μέτρων στο καραούλι του χωριού.

Τα πέτρινα καλντερίμια ενδείκνυνται για μια βόλτα… στο χρόνο, ενώ η κεντρική πλατεία των Αγράφων με τα χαρακτηριστικά πλατάνια είναι το σημείο όπου όλοι καταλήγουν, ντόπιοι και επισκέπτες.

από newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.