Βερολίνο: Δικαστήριο αναστέλλει την απαγόρευση λειτουργίας μπαρ και εστιατορίων



 Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η λειτουργία των μπαρ και εστιατορίων -που τηρούν τους ισχύοντες κανόνες για τη χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων- συνέβαλε σε οποιαδήποτε αύξηση των αριθμών νέων μολύνσεων.

Δικαστήριο του Βερολίνου ανέστειλε με απόφασή του σήμερα τα περιοριστικά μέτρα για την απαγόρευση λειτουργίας σε μπαρ και εστιατόρια, που είχαν ως στόχο τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου επέβαλε πριν από μια εβδομάδα τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 μ.μ. έως τις 6 π.μ. ως μέτρο περιορισμού του αυξανόμενου αριθμού νέων κρουσμάτων.

Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δήλωση του εκπροσώπου του Διοικητικού Δικαστηρίου στο Βερολίνο «Η απαγόρευση της κυκλοφορίας έχει ανασταλεί προς το παρόν καθώς το δικαστήριο εκτιμά ότι πρόκειται για δυσανάλογο μέτρο έναντι των άλλων που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας».

Σύμφωνα με το δικαστήριο δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η λειτουργία των μπαρ και εστιατορίων -που τηρούν τους ισχύοντες κανόνες για τη χρήση μάσκας και την τήρηση των αποστάσεων- συνέβαλε σε οποιαδήποτε αύξηση των αριθμών νέων μολύνσεων.

Η δικαστική απόφαση προκλήθηκε μετά από προσφυγή που άσκησαν 11 ιδιοκτήτες εστιατορίων, αμφισβητώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά όχι απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ μετά τις 11 μ.μ.

Και άλλες πόλεις της Γερμανίας, μεταξύ των οποίων και η Φρανκφούρτη, έχουν επίσης επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε μπαρ και εστιατόρια, ενώ τα γερμανικά κρατίδια συμφώνησαν με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αυτή την εβδομάδα ότι τέτοια μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζονται αυτόματα, όταν τα ποσοστά μόλυνσης σε οποιαδήποτε περιοχή υπερβούν τους 50 ανά 100.000 κατοίκους για διάστημα άνω της μιας εβδομάδας.

Η Γερμανία, όπως και άλλες χώρες σε όλη την Ευρώπη, βρίσκεται αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) για τις μολυσματικές ασθένειες ανακοίνωσε σήμερα αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κατά 7.300.

Τα περισσότερα κρατίδια της Γερμανίας συμφώνησαν πρόσφατα ότι δεν θα πρέπει να επιτρέπεται στους κατοίκους περιοχών που παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά μόλυνσης να διαμένουν σε ξενοδοχεία άλλων περιοχών της χώρας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών σχολικών διακοπών.

Δικαστήρια στα κρατίδια Baden-Wuerttemberg, Saxony, Lower Saxony και Saarland έχουν ήδη ανατρέψει αυτό το μέτρο.

από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.