Δημοσκόπηση κόλαφος για Ερντογάν – Αδιαφορούν οι πολίτες για την Αγία Σοφία


Στα… τάρταρα βρίσκεται η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Eurasia Public Opinion Research Centre που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα Cumhuriyet. 

Όπως προκύπτει οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Τούρκου προέδρου να ανακτήσει μέρος από τη χαμένη δημοφιλία πέφτουν στο κενό. 
Το 48,6% των πολιτών δηλώνει πως δεν προτίθεται να ξαναψηφίσει τον Ερντογάν σε περίπτωση που είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές (προγραμματισμένες για το 2023 όταν και η Τουρκική Δημοκρατία κλείνει 100 χρόνια ζωής), το 99,7% δηλώνει πως η ψήφος του δεν πρόκειται να επηρεαστεί στο ελάχιστο από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση μόλις το 38,9% απαντά πως θα ξαναψηφίσει τον Ερντογάν, ποσοστό ελαφρώς χειρότερο από το αντίστοιχο που απέσπασε στην αμέσως προηγούμενη έρευνα (λίγο πάνω από το 39%).
Σε ερώτηση για τη γενική επίδοση του Ερντογάν ως προέδρου της χώρας, το 40,2% τη χαρακτήρισε αποτυχημένη, ενώ επιτυχημένη τη χαρακτηρίζει το 28,9% των πολιτών. Ούτε επιτυχημένη, ούτε αποτυχημένη την χαρακτηρίζει το 30,9% των ερωτηθέντων.
Παρόλα αυτά, το κόμμα του Ερντογάν, το AKP παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους Κεμαλιστές. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων ενώ οι Κεμαλιστές μόλις που φτάνουν το 28,4%.
από topontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.