Γιατί είναι ασύμφορη η ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση
Άρθρο του Θοδωρή Καρναβά. (Ο Θοδωρής Καρναβάς έχει σπουδάσει Βιολογία και είναι Διδάκτωρ Ιατρικής. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του έχει εργασθεί ως ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Μιλάνου και στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης. Τώρα εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU).
Παράλληλα παρακολουθεί μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και τα Διεθνή Οικονομικά στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων (School of International and Public Affairs - SIPA) του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης. Είναι συνιδρυτής των καινοτόμων διαδικτυακών πλατφορμών pharmatune και vresgiatro.)
Όταν η Ελλάδα αποδέχεται να συζητήσει αμφισβητούμενα από την Τουρκία εδαφικά κυριαρχικά της δικαιώματα, αναγνωρισμένα βάσει συνθηκών, τότε αποδέχεται ότι αυτά είναι διαπραγματεύσιμα, συζητάει παραχωρήσεις και υποχωρήσεις επ’ αυτών. Η Τουρκία, όμως, δεν έχει καν αποδεχτεί το Δίκαιο της Θάλασσας. Και επιπλέον, η Τουρκία αμφισβητεί και παραβιάζει εμπράκτως ήδη υπάρχουσες συνθήκες και συμφωνίες που έχει υπογράψει (Λωζάνης, Ζυρίχης κλπ) και κατέχει παράνομα μέρος της Κύπρου, κράτους-μέλους του ΟΗΕ. Ποιος διάλογος μπορεί να διεξαχθεί και ποια συμφωνία να υπογραφεί, όταν το ένα από τα δύο μέρη παραβιάζει τις συμφωνίες και παρανομεί;
Επιμέλεια παρουσίαση: Πολυξένη Λυκίδου
από youtube
Δεν υπάρχουν σχόλια: